1 kg kondi ja nahaga kanakintsusid
soola ja musta pipart
1 dl nisujahu
2 sl tumedat seesamiõli
1 õhukeselt viilutatud sibul
3-4 hakitud musta küüslaugu küünt
10 cm jupp ingverijuurt peenelt hakituna
4 sl sojakastet
4 sl ananassiäädikat või valge veini äädikat
2 sl pruuni suhkrut (nt hele muscovado)
Serveerimiseks:1 l aurutatud riisi
Maitsesta kanakintsud soola-pipraga, siis veereta jahus ja lase mõned minutid seista.
Võta suur kaanega pott ning kuumuta selles 1 sl õli. Lisa sibul, must küüslauk ja ingver ning kuumuta segades 3-4 minutit, kuni sibul pehmenema hakkab.
Lisa ülejäänud õli ning seejärel kanakintsud, nahapool allpool. Lase 3-4 minutit küpseda, siis pööra kanatükid ümber ja pruunista ka teiselt poolt.
Lisa sojakaste, äädikas, suhkur, loorberilehed ja 4 sl vett. Sega õrnalt läbi, siis maitsesta soola-pipraga.
Kata pott kaanega ning hauta kanakintsusid tasasel tulel umbes tund aega. Vajadusel tõsta või alanda kuumust, et roog tasakesi podiseks, vajadusel lisa paar supilusikatäit vett.
Jaota riis madalatesse kaussidesse, tõsta peale kanakintsud koos leemega.
Retsept on mugandatud siit, retsepti testis Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Kasutasin kanakoibi ja sobis väga hästi. Kaste jääb imeline. Minu arvates lausa piduroog! Must küüslauk annab üllatavalt palju maitset selle koguse kohta. Soovitan igaljuhul!
Kanakintsud musta küüslauguga
Tuntud USA koka Richard Blais'i retsept. Loe musta küüslaugu kohtalähemalt siit.