Salat metsiku riisi ja fetajuustuga

Põnev salat vesiriisi ehk metsiku riisi, kikerherneste ning fetajuustuga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

125 g vesiriisi e. metsikut riisi

400 g purk keedetud kikerherneid

100 g kuivatatud jõhvikaid

1 viilutatud punane sibul

1 hakitud küüslauguküüs

3 sl oliiviõli

2 sl sidrunimahla

200 g fetajuustu

soola ja musta pipart

peotäis siledalehist peterselli

Valmistamine

Pese riis sõelal ja keeda vastavalt pakendi juhistele. Viimaseks 4 minutiks lisa potti ka pestud ja loputatud kikerherned. Kui riis on küps, siis kurna ja lase veidi jahtuda. 

Sega veidi jahtunud riisi hulka kuivatatud jõhvikad ning viilutatud punane sibul.

Sega kastme jaoks hakitud küüslauk, oliiviõli, sidrunimahl ja sool-pipar omavahel. Sega riisisegu hulka, siis tõsta salat suurele vaagnale. 

Puista peale fetajuust ja hakitud petersell. Serveeri soojalt või külmalt. 

Kasutatud tooted:

Mahe metsik riis, kikerherned, auhinnatud Bio Planete neitsioliiviõli ja kuivatatud jõhvikad on kõik saadaval Greenest.ee veebipoes. 

Loe veel:

Inspiratsioon: BBC Good Food, aga tugevasti mugandatud. 

LISA KOMMENTAAR

Jaana
postitatud 21.07.2018 21:15

Päris hea oli. Mulle hapu väga ei istu, seega asendasin jõhvikad mustikatega. Metsikut riisi keetsin 45-50 minutit keskmisel kuumusel.

Tiina
postitatud 09.01.2019 10:29

Ma ei osanudki oodata, et sellest kooslusest nii maitsev salat välja tuleb.

Tiina
postitatud 09.01.2019 10:31

Ahjaa, erinevalt eelmise kommenteerija arvamusest, siis kuivatatud jõhvikad andsid hoopis magusat maitset :) Ma panin sidrunimahla isegi ühe lusikatäie rohkem, muidu oli liigagi magus minu jaoks. Aga niimoodi oli kõik tasakaalus.