125 g vesiriisi e. metsikut riisi
400 g purk keedetud kikerherneid
100 g kuivatatud jõhvikaid
1 viilutatud punane sibul
1 hakitud küüslauguküüs
3 sl oliiviõli
2 sl sidrunimahla
200 g fetajuustu
soola ja musta pipart
peotäis siledalehist peterselli
Pese riis sõelal ja keeda vastavalt pakendi juhistele. Viimaseks 4 minutiks lisa potti ka pestud ja loputatud kikerherned. Kui riis on küps, siis kurna ja lase veidi jahtuda.
Sega veidi jahtunud riisi hulka kuivatatud jõhvikad ning viilutatud punane sibul.
Sega kastme jaoks hakitud küüslauk, oliiviõli, sidrunimahl ja sool-pipar omavahel. Sega riisisegu hulka, siis tõsta salat suurele vaagnale.
Puista peale fetajuust ja hakitud petersell. Serveeri soojalt või külmalt.
Mahe metsik riis, kikerherned, auhinnatud Bio Planete neitsioliiviõli ja kuivatatud jõhvikad on kõik saadaval Greenest.ee veebipoes.
Inspiratsioon: BBC Good Food, aga tugevasti mugandatud.
Päris hea oli. Mulle hapu väga ei istu, seega asendasin jõhvikad mustikatega. Metsikut riisi keetsin 45-50 minutit keskmisel kuumusel.
Ma ei osanudki oodata, et sellest kooslusest nii maitsev salat välja tuleb.
Ahjaa, erinevalt eelmise kommenteerija arvamusest, siis kuivatatud jõhvikad andsid hoopis magusat maitset :) Ma panin sidrunimahla isegi ühe lusikatäie rohkem, muidu oli liigagi magus minu jaoks. Aga niimoodi oli kõik tasakaalus.
Salat metsiku riisi ja fetajuustuga
Põnev salat vesiriisi ehk metsiku riisi, kikerherneste ning fetajuustuga.