450 g seahakkliha
5 dl riivitud porgandit
Marinaad:1 tl seesamiõli
1 sl austrikastet
1 sl sojakastet
0,5 tl hiina viievürtsisegu
1 cm jupp riivitud ingverijuurt
Kuklid:300 g e. 5 ld nisujahu
1,5 tl kuivpärmi
näpuotsaga soola
1,5 dl käesooja vett
Valmista esmalt lihatäidis. Sega kausis marinaadi komponendid omavahel. Lisa toores hakkliha, sega läbi ning lase vähemalt 30 minutit maitsestuda (selle võib teha valmis ka eelneval õhtul!).
Kuumuta suur pann, lisa veidi õli. Vala hakkliha pannile, prae mõni minut. Siis lisa riivitud porgand ning hakitud küüslauk. Sega läbi, küpseta kaane all veel mõned minutid, kuniks hakkliha on küps ja porgand pehmenenud. Tõsta pann tulelt ja lase segul jahtuda.
Kuklite valmistamiseks pane jahu kaussi, lisa sool ja pärm, sega läbi. Lisa vesi, sega tainas kokku ning sõtku 15 minutit (elektrimikseriga 5-10 minutit), kuni saad ühtlase ja siidja taina (kui tainas sõtkumise käigus liiga kuiv tundub, lisa lusikatäis vett). Pane tainas kaussi, kata toidukilega ja lase soojas kohas kahekordseks kerkida.
Sõtku kerkinud tainast õhk välja, sõtku 1-2 minutit, siis lõika 16ks tükiks. Rulli iga tükk ümmarguseks umbes 10 cm kettakeseks, servad rulli veidi õhemad kui keskpaik! Tõsta tainaketta keskele umbes supilusikatäis täidist, voldi kukkel kokku ning aseta kukkel aurutusrestile. Korda sama iga tainatükiga kuni tainas ning täidis on otsas.
Lase kuklitel kaanega kaetud aurutis 15 minutit kerkida, seejärel auruta 10-15 minutit, kuniks kuklid on küpsed.
Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina, inspiratsioon siit.
Sealihatäidisega aurukuklid