Panniroog gnocchi ja paprikatega

Väga mõnus ja värvikirev roog väikeste kartuliklimpidega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

450-500 g värskeid või jahutatud või külmutatud gnocchi-kartuliklimpe

2 (erivärvilist) paprikat

250-500 g väikeseid kirss- või ploomtomateid

2 väikest punast sibulat

4 küüslauguküünt

1 tl hakitud värsket rosmariini

soola ja musta pipart

2 sl oliiviõli

2 sl hakitud värsket basiilikut

Grana Padano või Parmesani juustu

Valmistamine

Kuumuta ahi 220 °C. 

Lõika paprikad ampsusuurusteks tükkideks. Koori sibulad, lõika sektoriteks. Suru küüslauguküüned lapikuks. 

Sega suuremas ahjuvormis (lasanjevorm sobib hästi!) gnocchi, paprika, tomatid, sibul, küüslauk, rosmariin. Maitsesta soola-pipraga, lisa oliiviõli ja sega õrnalt läbi. 

Küpseta 220-kraadise ahju keskosas umbes 10 minutit. Siis sega ja küpseta veel 10 minutit. Roog on valmis, kui gnocchi-klimbid on kenasti pontsakad ja köögiviljad kuldsed. 

Serveerimiseks tõsta gnocchi ja köögiviljad kaussidesse, garneeri basiiliku ja riivitud juustuga. 

Nipid ja soovitused:

Mugandatud The Kitchn lehelt, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 14.12.2017 09:23

Üks väga mõnus gnocchi kasutamise viis, mis meeldib väga ka meie pere lastele (5,6,8). Alguses pelgasin, et "toored" gnocchi-klimbid jäävad kuivad, aga paprikatest-tomatitest eralduv mahl ja oliiviõli on täiesti piisavad, et tulemuseks oleks mõnusalt mahlakas-krõbe roog.

Signe Kerge
postitatud 14.05.2020 20:35

Nii palju teinud seda, tõesti on hea :)