450-500 g värskeid või jahutatud või külmutatud gnocchi-kartuliklimpe
2 (erivärvilist) paprikat
250-500 g väikeseid kirss- või ploomtomateid
2 väikest punast sibulat
1 tl hakitud värsket rosmariini
soola ja musta pipart
2 sl oliiviõli
2 sl hakitud värsket basiilikut
Kuumuta ahi 220 °C.
Lõika paprikad ampsusuurusteks tükkideks. Koori sibulad, lõika sektoriteks. Suru küüslauguküüned lapikuks.
Sega suuremas ahjuvormis (lasanjevorm sobib hästi!) gnocchi, paprika, tomatid, sibul, küüslauk, rosmariin. Maitsesta soola-pipraga, lisa oliiviõli ja sega õrnalt läbi.
Küpseta 220-kraadise ahju keskosas umbes 10 minutit. Siis sega ja küpseta veel 10 minutit. Roog on valmis, kui gnocchi-klimbid on kenasti pontsakad ja köögiviljad kuldsed.
Serveerimiseks tõsta gnocchi ja köögiviljad kaussidesse, garneeri basiiliku ja riivitud juustuga.
Mugandatud The Kitchn lehelt, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Üks väga mõnus gnocchi kasutamise viis, mis meeldib väga ka meie pere lastele (5,6,8). Alguses pelgasin, et "toored" gnocchi-klimbid jäävad kuivad, aga paprikatest-tomatitest eralduv mahl ja oliiviõli on täiesti piisavad, et tulemuseks oleks mõnusalt mahlakas-krõbe roog.
Nii palju teinud seda, tõesti on hea :)
Panniroog gnocchi ja paprikatega
Väga mõnus ja värvikirev roog väikeste kartuliklimpidega.