Suvikõrvitsanuudlitega som tam

Suvikõrvitsanuudlid (ingl. k. zucchini noodles e. zoodles (US) või courgetti (UK)) on üks võimalikest nuudliasendajaist erinevate süsivesikuvaesete ja gluteenivabade dieetide korral.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 saledat rullkõrvitsat

1 suurem porgand

100 g rohelisi ube

100 g kirsstomateid

1 laimi mahl

1 sl (Tamari) sojakastet või kalakastet

1 sl pehmet pruuni suhkrut või palmisuhkrut

1 väike linnusilmatšilli

väike punt koriandrit

väike punt münti

1 sl röstitud hakitud maapähkleid

Valmistamine

Kasuta spiraallõikurit ja lõika suvikõrvitsast pikad ja õhukesed ribad. Pane need kaussi, lisa jämedalt riivitud porgand ning keedetud ja 8 cm juppideks lõigatud rohelised oad. 

Pane poolitatud kirsstomatid, laimimahl, sojakaste, palmisuhkur ja tšilli uhmrisse ning tambi katki. Kalla saadud segu köögiviljadele ja sega hoolega. Lase 15 minutit maitsestuda. 

Rebi koriandri- ja mündilehed väiksemaks, lisa salatile ja sega hoolega. Puista peale hakitud pähklid ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba variandi jaoks kasuta kindlasti gluteenivaba märgistusega Tamari sojakastet.
  • Autentsema maitseelamuse jaoks kasuta Tamari asemel Tai kalakastet. Siis ei sobi see salat muidugi enam veganitele. 

Retsept on mugandatud Briti ajakirjast Olive Magazine, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 31.08.2017 07:08

Täitsa hea, mul oli tavaline tšilli ja nati jäi kangusest puudu aga muidu- super!