Suvikõrvitsanuudlid (ingl. k. zucchini noodles e. zoodles (US) või courgetti (UK)) on üks võimalikest nuudliasendajaist erinevate süsivesikuvaesete ja gluteenivabade dieetide korral.
Kasuta spiraallõikurit ja lõika suvikõrvitsast pikad ja õhukesed ribad. Pane need kaussi, lisa jämedalt riivitud porgand ning keedetud ja 8 cm juppideks lõigatud rohelised oad.
Pane poolitatud kirsstomatid, laimimahl, sojakaste, palmisuhkur ja tšilli uhmrisse ning tambi katki. Kalla saadud segu köögiviljadele ja sega hoolega. Lase 15 minutit maitsestuda.
Rebi koriandri- ja mündilehed väiksemaks, lisa salatile ja sega hoolega. Puista peale hakitud pähklid ja serveeri.
Nipid ja soovitused:
Gluteenivaba variandi jaoks kasuta kindlasti gluteenivaba märgistusega Tamari sojakastet.
Autentsema maitseelamuse jaoks kasuta Tamari asemel Tai kalakastet. Siis ei sobi see salat muidugi enam veganitele.
Retsept on mugandatud Briti ajakirjast Olive Magazine, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Suvikõrvitsanuudlitega som tam
Suvikõrvitsanuudlid (ingl. k. zucchini noodles e. zoodles (US) või courgetti (UK)) on üks võimalikest nuudliasendajaist erinevate süsivesikuvaesete ja gluteenivabade dieetide korral.