600 g saledamaid suvikõrvitsaid
0,5 tl soola
2 muna
80 g riivitud Parmesani
200 g riivitud Mozzarella juustu
100 g riivitud Cheddari juustu
450 g veisehakkliha või kalkunihakkliha
1 suur hakitud sibul
420 g Itaalia tomatikastet
1 hakitud roheline või punane paprika
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 200°C. Riivi pestud, aga koorimata suvikõrvits jämeda riiviga, pane sõelale. Puista peale sool ja lase 10 minutit tõmmata, siis pigista liigne niiskus välja.
Sega kausis riivitud suvikõrvits, munad, riivitud parmesan, pool Mozzarella ja pool Cheddar juustust. Suru segu õlitatud ahjuvormi (23x33 cm). Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.
Samal ajal kuumuta suurel pannil veidi õli. Lisa hakkliha ja hakitud sibul ning prae kergelt läbi, kuni hakkliha enam roosa pole. Sega juurde tomatikaste, maitsesta soola-pipraga.
Kalla tomati-hakklihasegu eelnevalt küpsetatud suvikõrvitsapõhjale. Laota peale ülejäänud Mozzarella ja Cheddar, puista peale paprikakuubikud.
Küpseta 200-kraadises ahjus veel 20 minutit.
Allikas: Taste of Home
Oli täitsa tore! Esiklapse sõbranna teatas, et "See on nagu pitsa moodi" ja kõik sõid kenasti oma taldrikud tühjaks.
Suvikõrvitsa-hakklihavorm
Itaalia ürtidega tomatikaste annab sellele mõnusale ahjuvormile kerge pitsamaitse. Vahendid kokkamiseks ning laua katmiseks leiate kauplusest Apelsin.