Suvikõrvitsa-hakklihavorm

Itaalia ürtidega tomatikaste annab sellele mõnusale ahjuvormile kerge pitsamaitse.
Vahendid kokkamiseks ning laua katmiseks leiate kauplusest Apelsin (Tallinnas Järve ja Rocca al Mare keskuses, Rakveres Vaala keskuses).

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g saledamaid suvikõrvitsaid

0,5 tl soola

2 muna

80 g riivitud Parmesani

200 g riivitud Mozzarella juustu

100 g riivitud Cheddari juustu

450 g Rakvere veisehakkliha või kalkunihakkliha

1 suur hakitud sibul

420 g Itaalia tomatikastet

1 hakitud roheline või punane paprika

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 200°C. Riivi pestud, aga koorimata suvikõrvits jämeda riiviga, pane sõelale. Puista peale sool ja lase 10 minutit tõmmata, siis pigista liigne niiskus välja.

Sega kausis riivitud suvikõrvits, munad, riivitud parmesan, pool Mozzarella ja pool Cheddar juustust. Suru segu õlitatud ahjuvormi (23x33 cm). Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.

Samal ajal kuumuta suurel pannil veidi õli. Lisa hakkliha ja hakitud sibul ning prae kergelt läbi, kuni hakkliha enam roosa pole. Sega juurde tomatikaste, maitsesta soola-pipraga. 

Kalla tomati-hakklihasegu eelnevalt küpsetatud suvikõrvitsapõhjale. Laota peale ülejäänud Mozzarella ja Cheddar, puista peale paprikakuubikud. 

Küpseta 200-kraadises ahjus veel 20 minutit. 

Nipid ja soovitused:

  • Vormirooga võib sügavkülmutada. Lase pärast küpsetamist jahtuda, siis kata kinni ning pane sügavkülma. Valmistamiseks tõsta söömisele eelneval päeval külmkappi sulama, 30 minutit enne küpsetamist tõsta toatemperatuurile. Küpseta 175-kraadises ahjus, kuni roog on kenasti läbi kuumenenud. 
  • Gluteenivaba versiooni jaoks kontrolli, et tomatikaste on gluteenivaba!
  • Taimetoitlastele sobiva versiooni jaoks jäta hakkliha välja ning tõsta kõvasti köögiviljade kogust. Lisa näiteks hakitud šampinjone ja/või peenelt hakitud lillkapsast. 
  • Etteantud juustude asemel võid kasutada enda lemmik juustusegu. 
  • Hakklihasegule võib lisaks sibulale lisada ka küüslauku.
  • Roog jääb maitsev ka hakitud kalkunilihaga. 
  • Kui Sa valmiskastet osta ei soovi, siis lisa praetud sibulale-hakklihale u 680 g pakk tomatipüreed (passata) ning 1-2 sl Itaalia ürdisegu. Lase kastmel veidi kokku keeda, siis tõsta hakklihasegu suvikõrvitsakihile. 

Loe veel:

Allikas: Taste of Home

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 10.07.2017 18:26

Oli täitsa tore! Esiklapse sõbranna teatas, et "See on nagu pitsa moodi" ja kõik sõid kenasti oma taldrikud tühjaks.