600 g hakitud kanafileed või kanahakkliha
150 g riivitud juustu
2 muna
5 sl nisujahu või speltajahu
5 sl majoneesi
soola ja musta pipart
Kui kasutad värsket kanafileed, siis haki see terava noaga väikeseteks tükkideks. Kanahakkliha pane lihtsalt kaussi.
Sega juurde riivitud juust, munad, sool-pipar, jahu ja majonees. Sega ühtlaseks, võimaluse korral lase hakkmassil tunnike-kaks maitsestuda.
Kotlettide praadimiseks kuumuta mittenakkuval praepannil veidi õli keskmiselt tugeval kuumusel. Võta kahe supilusika või nt "jäätisekulbi" abil hakkmassi ning tõsta pannile. Vajuta spaatliga veidi lamedamaks ning prae 2-3 minutit ühelt ja 2-3 minutit teiselt poolt, kuni kanakotletid on kenasti läbi küpsenud ja kuldpruunid.
Serveeri mõne hapukoore- või majoneesidipiga (pildil on vene kaste).
Inspiratsioon: Natasha's Kitchen blogi, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Lastele väga meeldisid ja valmistamine oli väga lihtne. Kasutasin kanahakkliha (100% kanaliha) ning Saaremaa riivjuustu.
Väga head!
Kiidan retsepti! Mina lisasin ka peenral leiduvaid ürte- ühele osale basiilikut, teisele tüümiani ja kolmandale salveid ja kõik maitsesid väga hästi. Oli 3 hindajat ja kõigile maitses erinev ürt :) Soovitan proovida!
Väga maitsev.
Väga head ja mahlakad. Majoneesi asendasin hapukoorega.
Endiselt laste suured lemmikud.
Lihtsalt võrratult head kotletid, pole iialgi nii häid söönud!!
Mina lisasin veel riivitud suvikõrvitsat sisse????
Tegelikult pole vaja jahugi lisada! Olen riivinud ka porgandit, suvikōrvitsat! Pannil kergelt pruuniks ja 15 min ahjus jarelkypsema! Tulevad mahlased ja tervislikud:) Majoneesi pole ka lisanud lastele tehes..
Tegin ise hakitud kanafileest:
Kanafilee oli sügavkülmast:
Nami nami kanafilee kotletid :)
Juustu-kanakotletid
Mahedamaitselised mahlakad kotletid meeldivad hästi lastele ning sobivad jahtunult võileibade tegemiseks.