6 (nn Ungari) paprikat
1 suur sibul
praadimiseks õli
2 dl keedetud riisi (u 0,75 dl keetmata riisi)
500 g kodust või seahakkliha
1-2 küüslauguküünt
2 dl 10% rõõska koort e. kohvikoort
soola ja musta pipart
Puhasta paprikad - selleks tee paprikatesse piklik sisselõige ja eemalda seemned VÕI lõika paprikatelt "müts" maha ja uurista seemned välja.
Haki sibul, prae õlis kergelt kuldseks. Sega kausis keedetud riis, praetud sibul, hakitud küüslauk, toores hakkliha, maitsesta soola-pipraga.
Täida paprikad hakkliha-riisiseguga ning tõsta võitatud ahjuvormi. Kalla vormi sorts vett ning küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.
Kalla paprikatele rõõsk koor, puista peale veidi soola ning küpseta veel pool tundi (kokku umbes tund aega).
Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Ma teen neid ikka iga suvi, kui neid saledaid paprikaid liigub. Panen veel võikillukesi, enne ahju minekut, paprikate peale. Annab kena jume ja maitset ka.
Gruusias tehakse täidetud paprikatele kaste tomatist ja majoneesist (tomatid purustatakse blenderis ja lisatakse majonees) ja muidugi on hakkliha sees palju ürte. Imemaitsev.
Tiina, kuidas seda Gruusiapärast kastet tehakse?
Tomatid purustatakse blenderis, lisatakse majonees, purustatud küüslauk ja koriander. Täidetud paprikad laotakse ahjuvormi, kaste kallatakse peale ja küpsetatakse ahjus. Täpsemate koguste kohta ei oska öelda, peab ise katsetama. Täidiseks on hakkliha, keedetud riis ja maitseroheline.
Nii tore, et siia kommentaare saab kirjutada. Ma olin täiesti unustanud selle roa. Nüüd tegin tomati-majoneesikastmega ja tõesti sai imemaitsev.
Minu paprikad:
Täidetud paprikad riisi ja hakklihaga
Need kõige klassikalisemad täidetud paprikad - riisi-hakklihatäidisega ja hautatud koorekastmes. Vahendid kokkamiseks ning laua katmiseks leiate kauplusest Apelsin.