Täidetud paprikad riisi ja hakklihaga

Need kõige klassikalisemad täidetud paprikad - riisi-hakklihatäidisega ja hautatud koorekastmes. Vahendid kokkamiseks ning laua katmiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

6 (nn Ungari) paprikat

1 suur sibul

praadimiseks õli

2 dl keedetud riisi (u 0,75 dl keetmata riisi)

500 g kodust või seahakkliha

1-2 küüslauguküünt

2 dl 10% rõõska koort e. kohvikoort

soola ja musta pipart

Valmistamine

Puhasta paprikad - selleks tee paprikatesse piklik sisselõige ja eemalda seemned VÕI lõika paprikatelt "müts" maha ja uurista seemned välja. 

Haki sibul, prae õlis kergelt kuldseks. Sega kausis keedetud riis, praetud sibul, hakitud küüslauk, toores hakkliha, maitsesta soola-pipraga. 

Täida paprikad hakkliha-riisiseguga ning tõsta võitatud ahjuvormi. Kalla vormi sorts vett ning küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.

Kalla paprikatele rõõsk koor, puista peale veidi soola ning küpseta veel pool tundi (kokku umbes tund aega). 

Vaata veel:

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 05.07.2017 07:11

Ma teen neid ikka iga suvi, kui neid saledaid paprikaid liigub. Panen veel võikillukesi, enne ahju minekut, paprikate peale. Annab kena jume ja maitset ka.

Tiina
postitatud 21.09.2017 13:05

Gruusias tehakse täidetud paprikatele kaste tomatist ja majoneesist (tomatid purustatakse blenderis ja lisatakse majonees) ja muidugi on hakkliha sees palju ürte. Imemaitsev.

Lee
postitatud 30.09.2017 12:19

Tiina, kuidas seda Gruusiapärast kastet tehakse?

Tiina
postitatud 01.10.2017 10:02

Tomatid purustatakse blenderis, lisatakse majonees, purustatud küüslauk ja koriander. Täidetud paprikad laotakse ahjuvormi, kaste kallatakse peale ja küpsetatakse ahjus. Täpsemate koguste kohta ei oska öelda, peab ise katsetama. Täidiseks on hakkliha, keedetud riis ja maitseroheline.

Tiina
postitatud 20.09.2022 10:12

Nii tore, et siia kommentaare saab kirjutada. Ma olin täiesti unustanud selle roa. Nüüd tegin tomati-majoneesikastmega ja tõesti sai imemaitsev.