Besee võikreemiga

Klassikalised kohvikukoogid.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Õhuline tainas ehk besee:

3 munavalget (suurus L)

175 g peeneteralist suhkrut

näpuotsaga soola

Võikreem:

125 g pehmet toasooja võid

50 g suhkruga kondenspiima

75 g tuhksuhkrut

0,5 tl vanillisuhkrut või -ekstrakti

maitse järgi kakaopulbrit või lahustuvat kohvi

Valmistamine

Valmista õhuline tainas ehk beseetainas nende juhiste järgi. Pritsi ahjuplaadile u 15 cm sinkavonka/lainelised piklikud koogid ning kuivata neid 110-kraadises ahjus paar tundi, kuni beseepõhjad on kenasti läbi küpsenud ja kuivad. Lase jahtuda. 

Valmista võikreem selle retsepti järgi, määri kahe beseepõhja vahele ja serveeri. 

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare, kes lisas  võikreemile veidi kohvi maitseks ja värviks. 

LISA KOMMENTAAR