kohv

Jahvatatud kohviubadest või vastavast aseainest jook; kohvioad. Kõige parem on kohvi säilitada puhtas, kuivas ja õhukindlas nõus, mis on jahedas ja pimedas kohas. Poest ostetud kohv tuleks kodus hermeetiliselt suletavasse purki ümber valada. Kohvi ei tohiks hoida ka külmkapis, sest kohv võtab endale külge teiste toiduainete aroomi ja maitse. Erandi võib teha siis, kui kohvi soovitakse säilitada pikemat aega (üle paari nädala). Maitsva kohvi saamise juures on oluline osa veel ja selle puhtusel. Vajadusel kasuta filterkannus puhastatud või poes müüdavat gaasita pudelivett. Nõuandeid * Kohvi keetmiseks kasuta värsket ja külma, mitte varem keedetud vett. * Keeda kohvi sellise arvestusega, et selle saaks kohe tassidesse välja valada, vastasel juhul muutub kohv mõruks. * Jahvatatud kohv on aromaatsem, kui purki lisada näpuotsatäis soola. * Kui soovid, et jook kiiresti jahtuks, aseta kruusi kaks metall-lusikat. * Kohv on maitsvam tükisuhkruga.