Hirsi-risoto

Põnev ja värvikirev viis hirsi serveerimiseks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 l köögiviljapuljongit

750 ml vett

2 sl külmpressitud oliiviõli

1 hakitud suur sibul

2 purustatud küüslauguküünt

300 g hirssi

80 g noori spinatilehti

20 g võid

250 g poolitatud kirsstomateid

120 g kitsejuustu või fetat

2 sl basiilikupestot

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta puljong ja vesi potis keemiseni, hoia soojas.

Kuumuta suurel praepannil keskmisel kuumusel 1,5 sl õli. Lisa hakitud sibul ja prae umbes 5 minutit või kuni sibul on pehme. Lisa küüslauk ja prae veel minut aega. 

Loputa hirss jooksva vee all, siis nõruta hoolega. Lisa pannile ja prae segades minut aega.

Lisa nii palju puljongit, et hirss oleks kaetud. Kuumuta pidevalt segades, kuni vedelik on imendunud. Siis lisa jälle nii palju puljongit, et hirss oleks napilt kaetud ja kuumuta tasasel tulel pidevalt segades, kuni vedelik on aurustunud. Jätka puljongi lisamist ja segamist, kuni hirss on pehme  (valmistusviis sama, kui tavalisel risotol). 

Sega juurde spinatilehed ja pool võist. Maitsesta soola-pipraga ja hoia soojas. 

Kuumuta ülejäänud või väiksemal mittenakkuval pannil. Lisa poolitatud kirsstomatid ja prae neid umbes 6 minutit või kuni tomatid on pehmed ja karamelliseerunud. Maitsesta soola-pipraga.

Sega pool tomatisegust hirsoto sisse, nirista peale pesto. Tõsta peale ülejäänud tomatid ning kogu juust, kaunistuseks mõned spinatilehed. 

Allikas: Taste.com.au, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 29.05.2017 15:33

Väga maitsev sai. Mul on kitsejuustuga oma teema ja kasutasin fetat, sobis ka suurepäraselt! Hirsisõbrad peavad proovima!

Elina
postitatud 25.04.2018 17:18

Risoto saab siiski valmistada ainult riisist!

Pille
postitatud 26.04.2018 10:57

Elina, nõus, et tegelikult peaks selle nimi olema hirsoto vms, aga kuniks see sõna veel juurdunud pole, on meil siin selline veidi luiskav nimi :)

Hexy
postitatud 06.06.2020 12:08

Mulle väga maitses!