1 l köögiviljapuljongit
750 ml vett
2 sl külmpressitud oliiviõli
1 hakitud suur sibul
2 purustatud küüslauguküünt
300 g hirssi
80 g noori spinatilehti
20 g võid
250 g poolitatud kirsstomateid
120 g kitsejuustu või fetat
2 sl basiilikupestot
soola ja musta pipart
Kuumuta puljong ja vesi potis keemiseni, hoia soojas.
Kuumuta suurel praepannil keskmisel kuumusel 1,5 sl õli. Lisa hakitud sibul ja prae umbes 5 minutit või kuni sibul on pehme. Lisa küüslauk ja prae veel minut aega.
Loputa hirss jooksva vee all, siis nõruta hoolega. Lisa pannile ja prae segades minut aega.
Lisa nii palju puljongit, et hirss oleks kaetud. Kuumuta pidevalt segades, kuni vedelik on imendunud. Siis lisa jälle nii palju puljongit, et hirss oleks napilt kaetud ja kuumuta tasasel tulel pidevalt segades, kuni vedelik on aurustunud. Jätka puljongi lisamist ja segamist, kuni hirss on pehme (valmistusviis sama, kui tavalisel risotol).
Sega juurde spinatilehed ja pool võist. Maitsesta soola-pipraga ja hoia soojas.
Kuumuta ülejäänud või väiksemal mittenakkuval pannil. Lisa poolitatud kirsstomatid ja prae neid umbes 6 minutit või kuni tomatid on pehmed ja karamelliseerunud. Maitsesta soola-pipraga.
Sega pool tomatisegust hirsoto sisse, nirista peale pesto. Tõsta peale ülejäänud tomatid ning kogu juust, kaunistuseks mõned spinatilehed.
Allikas: Taste.com.au, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Väga maitsev sai. Mul on kitsejuustuga oma teema ja kasutasin fetat, sobis ka suurepäraselt! Hirsisõbrad peavad proovima!
Risoto saab siiski valmistada ainult riisist!
Elina, nõus, et tegelikult peaks selle nimi olema hirsoto vms, aga kuniks see sõna veel juurdunud pole, on meil siin selline veidi luiskav nimi :)
Mulle väga maitses!
Hirsi-risoto
Põnev ja värvikirev viis hirsi serveerimiseks.