2 tükeldatud tomatit (a 140 g)
0,5 Scotch bonnet või habanero tšillit
0,5 hakitud sibulat
3 väikest punast paprikat (a 140 g)
1,2 dl õli
1,5 tl soola
1 tl karripulbrit
1,5 tl jahvatatud kuivatatud Aafrika tšillit või Cayenne'i pipart
1,5 tl küüslaugupulbrit
1,5 sl sibulapulbrit
0,5 tl ingveripulbrit
1 sl kuivatatud tüümiani
450 g riisi (u 6 dl)
Pane kannmikserisse tomatid, tšilli ja sibul, püreesta. Lisa paprikad kannmikserisse ja püreesta uuesti.
Kuumuta õli suures potis keskmisel kuumusel. Lisa tomati-paprikapüree, sool, karripulber, tšilli, küüslaugupulber, sibulapulber, loorberilehed, ingver ja tüümian. Sega läbi ja kuumuta keemiseni.
Lisa riis potti ja sega hoolega. Alanda kuumust, siis kata pott kaanega ja hauta umbes 30 minutit, kuni riis on al dente. Lõpus võid kaane pealt ära võtta, et osa vedelikust saaks aurustuda. Kui riis liiga kui tundub, lisa 2-4 dl vett.
Allikas: New York Times
Jollof riis
Jollof riis on Lääne-Aafrikas levinud roog. Nii Nigeeria kui ka Ghana peavad seda oma rahvusroaks ja vaidlevad, kes selle roa "autoriks" on. Jollofit süüakse Gambias, Kamerunis, Libeerias, Malis, Nigeerias, Senegalis, Sierra Leones ja Togos.
See siin on ühe USAs elava Nigeeria koka versioon.