Korilase pannkoogitort

Nami-Nami on aastaid korraldanud toredat isamaalist tordivõistlust. Parimate võistlustööde retseptid leiate ka siitsamast Nami-Namist.

Korilase pannkoogitort oli Olga Kaju võistlustöö "Tort isamaale 2015" võistlusel.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Rukkipannkoogid:

6 dl piima

2 muna

2 dl rukkijahu

1 dl nisupüülijahu

2 sl suhkrut

1 tl soola

Seenetäidis:

200 g soolatud männiriisikaid või muid soolaseeni

150 g toorjuustu

50 g hapukoort

tilli

musta pipart

Singitäidis:

200 g sinki

1 sibul

150 g toorjuustu

50 g hapukoort

musta pipart

Kitsejuustutäidis:

150 g kreemjat kitsejuustu

200 g toorjuustu

100 g hapukoort

1 sl sidrunimahla

Päevalille-rukkimakroonid:

40 g jahvatatud päevalilleseemneid e. sihvkasid

10 g rukkijahu

50-55 g munavalgeid

90 g tuhksuhkrut

20 g suhkrut

3 g soola

Kaunistuseks:

kuivatatud marju

musta leiba

matcha tee pulbrit

Valmistamine

Sega pannkookide koostisosad ja prae pannkoogid. Tordi jaoks läheb vaja 9 tk, seega jääb paar pannkooki tõenäoliselt üle.

Tee täidised.

Esimesena haki singitäidise jaoks sibul ja sink. Prae sibul klaasjaks, lisa sink ja prae kuldseks, jäta jahtuma.

Nüüd sega teised täidised kokku.

Viimasena sega singitäidise koostisosad.

Kitsejuustutäidisest pane veerand kõrvale - see läheb makroonide sisse.

Lao pannkoogid täidistega kihiti alusele – kuna pannkooke on 9 ja täidiseid 3, siis iga täidist saab 3 kihti. Pane tort külma vähemalt paariks tunniks.

Kaunista

Olga kasutas kaunistamisel:

Mulla ja samblikuna musta leiba. Pudistas leiva ahjuplaadile, röstis ära. Kolmandiku leivast segas 1 tl Matcha tee pulbriga. Puistas tordile leivapuru ja selle peale omakorda sambliku.
Oksad on ka mustast leivast. Segas paar viilu leiba 1 sl veega, segas kokku ühtlaseks massiks ja vormis sellest oksad. Kuivatas ahjus ära.
Seened on päevalille-rukki makroonid Prantsuse meetodil. Sisuks kitsejuustu täidis ja külmkuivatatud marjad.
Marjadeks on külmkuivatatud mustikad ja pohlad. Külmkuivatatud marjad on küll üsna krõbeda hinnaga, aga maitsevad tõesti nagu päris marjad ja samas on neid nii tore talvisel ajal kaunistamisel kasutada, sest need ei sula ära ja püsivad kaunilt terved! Ka makroonides on neid väga hea täidisena kasutada, sest erinevalt külmutatud marjadest ei hakka need sulama ja ei muuda makrooni lödiks.

Loe Olga Kaju algpostitust siin.

LISA KOMMENTAAR