Sri Lanka munakarri

Selle roa võib paar päeva varem valmis teha, siis jõuavad maitsed kenasti seguneda.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
40 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

8 muna

2 sl õli (nt rice bran oil)

1 sibul

2 rohelist pikka tšillit

3 küüslauguküünt

3 cm jupp ingverit

12 värsket karrilehte

1 sl karripulbrit

3 röstitud kreveti pastat (Jeeny's Roasted Shrimp Paste)

0,5 tl jahvatatud kollajuurt ehk kurkumit

0,5 tl jahvatatud apteegitilliseemneid

3 tükeldatud tomatit (u 250 g)

540 ml kookospiima

värsket hakitud koriandrit

Serveerimiseks:

aurutatud basmatiriisi

Valmistamine

Haki sibul. Purusta küüslauk. Haki tšilli. Riivi ingver. 

Pane munad potti, kata külma veega. Kuumuta tugeval tulel keemiseni, siis alanda kuumust ja lase 4 minutit tasakesi mulisedes keeda. Jahuta külma vee all ja seejärel koori.

Samal ajal kuumuta õli suurel praepannil keskmisel kuumusel. Lisa sibul ja prae 8 minutit, kuni sibul on kuldne. Sega juurde tšilli, küüslauk, ingver, karrilehed, karripulber, krevetipasta, kollajuur ja apteegitilliseemned. Kuumuta segades 1-2 minutit, kuni roog on aromaatne. 

Lisa tükeldatud tomat ja kuumuta segades 2 minutit.

Lisa kookospiim. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja hauta 5 minutit või kuni hautis on paksenenud. 

Lisa keedetud munad ja kuumuta 2 minutit. Maitsesta soola-pipraga, puista peale koriander ja soovi korral veel tšillit. 

Serveeri aurutatud basmatiriisiga. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud Taste.com.au lehelt.

LISA KOMMENTAAR