8 muna
2 sl õli (nt rice bran oil)
1 sibul
2 rohelist pikka tšillit
3 cm jupp ingverit
12 värsket karrilehte
1 sl karripulbrit
3 röstitud kreveti pastat (Jeeny's Roasted Shrimp Paste)
0,5 tl jahvatatud kollajuurt ehk kurkumit
0,5 tl jahvatatud apteegitilliseemneid
3 tükeldatud tomatit (u 250 g)
540 ml kookospiima
värsket hakitud koriandrit
Serveerimiseks:aurutatud basmatiriisi
Haki sibul. Purusta küüslauk. Haki tšilli. Riivi ingver.
Pane munad potti, kata külma veega. Kuumuta tugeval tulel keemiseni, siis alanda kuumust ja lase 4 minutit tasakesi mulisedes keeda. Jahuta külma vee all ja seejärel koori.
Samal ajal kuumuta õli suurel praepannil keskmisel kuumusel. Lisa sibul ja prae 8 minutit, kuni sibul on kuldne. Sega juurde tšilli, küüslauk, ingver, karrilehed, karripulber, krevetipasta, kollajuur ja apteegitilliseemned. Kuumuta segades 1-2 minutit, kuni roog on aromaatne.
Lisa tükeldatud tomat ja kuumuta segades 2 minutit.
Lisa kookospiim. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja hauta 5 minutit või kuni hautis on paksenenud.
Lisa keedetud munad ja kuumuta 2 minutit. Maitsesta soola-pipraga, puista peale koriander ja soovi korral veel tšillit.
Serveeri aurutatud basmatiriisiga.
Retsept on mugandatud Taste.com.au lehelt.
Sri Lanka munakarri
Selle roa võib paar päeva varem valmis teha, siis jõuavad maitsed kenasti seguneda.