Siga magusas sojakastmes

Bali saarelt pärit sealiharoog Be Celeng Base Manis.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl kookosõli või maapähkliõli

70 g šalottsibulat

50 g küüslauku

800 g sealiha (nt abatükk või kaelakarbonaad)

50 g ingverijuurt

4 sl kecap manis ehk magusat sojakastet

2 sl heledat sojakastet

2-3 musta pipra tera

1 l kanapuljongit

6-10 linnusilmatšillit

Valmistamine

Koori šalottsibulad ja küüslauguküüned, lõika viiludeks. Lõika sealiha 2 cm kuubikuteks. Koori ja viiluta ingver. Purusta pipraterad.

Kuumuta õli paksupõhjalises potis. Lisa sibul ja küüslauk ja prae 2 minutit keskmisel kuumusel kuni kergelt kuldsed. 

Lisa sealihakuubikud ja ingver. Kuumuta segades veel 2 minutit. Lisa magus sojakaste ja hele sojakaste ning pipraterad. Prae segades minut aega.

Lisa pool kanapuljongist ning tšillid. Hauta tasasel tulel tund aega (ära kata potti kaanega!), puljongit vajaduse järgi juurde lisades. Roog on valmis, kui sealiha on pehme ja leem tugevalt kokku keenud. Liha peaks olema tumepruuni värvi! 

Loe veel:

Retsept on mugandatud Heinz von Holzeni raamatust "Bali Unveiled: The Secrets of Balinese Cuisine". Retsepti testis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR