Tilliga aurutatud artišokid

Terve artišokk täidab pearoana hästi kõhtu.

Kogus
ühele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 artišokk

1 sl oliiviõli

1 küüslauguküüs

3 sl hakitud värsket tilli

2,25 dl vett

Kaste:

2 sl sojakastet

1 sl palsamiäädikat

2 sl oliiviõli

1 sl agaavisiirupit

Valmistamine

Lõika artišoki pikk vars ära, jättes alles vaid lühikese jupi. 

Kuumuta väikeses, aga sügavas potis oliiviõli ja prae küüslauku minut aega. Lisa 2 sl hakitud tilli.

LIsa vesi ja artišokk, vars üleval. Kata pott kaanega ja auruta madalal kuumusel 45-55 minutit, vajadusel lisa veel vett. Artišokk on valmis, kui saad lehed kergesti ära tõmmata ja "viljaliha" on pehme. 

Samal ajal klopi kokku kastme komponendid. 

Serveerimiseks puista peale ülejäänud till ja aseta kõrvale kastmekauss. 

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba sojakastet.

Loe veel:

Retsept on mugandatud raamatust "Ausalt tervislik" (Varrak, 2014)

LISA KOMMENTAAR