200 g maguskartulit e. bataati
2 sl oliiviõli
6 muna
60 g punast paprikat
60 g porrut
2 sl hakitud värsket tilli
näputäis roosat Himaalaja soola
Serveerimiseks:rohelist salatit
Kuumuta ahi 170 C.
Lõika maguskartul pikui neljaks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Lõika paprika ribadeks, eemalda seemned. Lõika porru viiludeks.
Klopi suures kausis lahti munad, lisa kartuliviilud, paprika, porru, till ja sool.
Määri ahjupann köögipaberi abil ühtlaselt oliiviõliga kokku. Kuumuta panni pliidil madalal kuumusel, siis vala pannile munasegu. Küpseta pliidil, spaatliga omletiserva iga 30 sekundi tagant kergitades, et roog põhja ei kõrbeks.
Kui munasegu on hüübinud umbes 5 mm kaugusele panni servast, tõsta pann ahju ja küpseta 15-20 minutit. Küpseta, kuni omlett on läbinisti hüübinud.
Serveeri soojalt või külmalt koos rohelise salatiga.
Retsept on mugandatud raamatust "Ausalt tervislik" (Varrak, 2014), pildi tegi Juta Kübarsepp.
Hispaania omlett tilli ja maguskartuliga