Keeda kanafileed väheses puljongis koos porgandi, sibula, soola-pipra ja loorberilehtedega pehmeks (u 20 minutit tasasel tulel). Võta kanafilee välja, kurna puljong ja hoia 3 dl keeduleent alles.
Täidise jaoks sulata potis või, lisa jahu ja sega ühtlaseks. Siis vispelda juurde piim. Kuumuta keemiseni ning keeda 1-2 minutit segades, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola-pipraga ning timmi kaste kanakeeduleeme lisamisega parajaks. Kaste peaks olema pehme, aga mitte vedel.
Lõika kanafileed kuubikuteks, nõruta spargel, vajadusel tükelda. Sega kana ja spargel kastme hulka.
Kuumuta muretainakorvikesed ahjus krõbedaks. Jaota kana-sparglikaste muretainakorvikestesse, kaunista hakitud peterselliga ja jahvata veidi pipart ning meresoolahelbeid peale.
Nipid ja soovitused:
Väga edukalt saab siin roas ära kasutada ka keedukana või grillkana jääke.
Taanis kasutatakse siin konservitud valget sparglit.
Muretainakorvikesed spargli ja kanaga
Taanis armastatud eelroog "Kylling og asparges i tarteletter" ehk "Tarteletter med høns i asparges".