Muretainakorvikesed spargli ja kanaga

Taanis armastatud eelroog "Kylling og asparges i tarteletter" ehk "Tarteletter med høns i asparges".

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Kana:

2 kanafileed

3 dl kanapuljongit

1 kuubikuteks lõigatud porgand

1 hakitud sibul

5 musta pipra tera

2 loorberilehte

Täidis:

40 g võid

2 sl nisujahu

4 dl täispiima

soola ja musta pipart

200 g valget sparglit

Lisaks:

12 muretainakorvikest

peotäis peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Keeda kanafileed väheses puljongis koos porgandi, sibula, soola-pipra ja loorberilehtedega pehmeks (u 20 minutit tasasel tulel). Võta kanafilee välja, kurna puljong ja hoia 3 dl keeduleent alles. 

Täidise jaoks sulata potis või, lisa jahu ja sega ühtlaseks. Siis vispelda juurde piim. Kuumuta keemiseni ning keeda 1-2 minutit segades, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola-pipraga ning timmi kaste kanakeeduleeme lisamisega parajaks. Kaste peaks olema pehme, aga mitte vedel. 

Lõika kanafileed kuubikuteks, nõruta spargel, vajadusel tükelda. Sega kana ja spargel kastme hulka. 

Kuumuta muretainakorvikesed ahjus krõbedaks. Jaota kana-sparglikaste muretainakorvikestesse, kaunista hakitud peterselliga ja jahvata veidi pipart ning meresoolahelbeid peale.

Nipid ja soovitused:

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR