300 g võid
150 g hapukoort
2 muna
näpuotsaga soola
1-2 tl suhkrut soovi korral
650 g nisujahu
soovi korral söögisoodat
Pehmenda ja vahusta või, lisa sool, suhkur, (söögisooda), munad, hapukoor ja lõpuks jahu.
Vormimiseks võta 2-3 sl jahu.
Muretainas vormi vastavalt vajadusele ja küpseta parajalt kuumas 180-220-kraadises ahjus helepruuniks.
Salme Masso retsept, pildi tegi Kaare.
Olen teinud muretainast erinevate retseptide järgi ja kõige paremaks on osutunud see nami-nami retseptikogus leiduv.
Kiidan seda muretaigent, väga hästi vormitav ja küpses ilusti. Kirsikook sai sellega hea:) Tegin umbes pool sellest kogusest ümmarguse lahtikäiva vormi jaoks.
tegin pool kogusest ja kasutasin rabarberikoogi põhjana. suhrut panin 2 spl. maitsev ja mõnusalt mure :)
Minule ka meeldib see retsept väga. Soovitan. Olen mitmeid kordi teinud. Merlin
Tegin kolmandiku kogusest ja kasutasin kõrvitsa-sinihallitusjuustu piruka põhjaks. Väga hea.
Mõnus, tegin pisikesi korvikesi, mille täitsin magusa moosiga! Poolest kogusest sai maa ja ilm :)
Kui palju soola ja suhkrut tuleks lisada?
JAH!!!päris hea soolane muretainas tuli välja!!!
Salme Masso ja Liia Tiigi parimad kokad au ja kuulsus..
Hapukoore-muretainas
Hapukoore-muretainas Salme Masso vana hea retsepti järgi. Muretainaküpsetisi kasutatakse põhiliselt soolaste suupistete koostises, tikuvõileibade alustena, salatikorvikesteks jne.