Kohupiima-muretainas

Kasuta kohupiima-muretainast pirukate, küpsiste, plaadikookide ja tordipõhjade valmistamiseks.

Kogus
u 650 g
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g kuivemat kohupiima

200 g nisujahu

200 g võid

0,5 tl soola

1 sl suhkrut magusa taina jaoks

Valmistamine

Hõõru kohupiim vajadusel peenemaks, siis haki ülejäänud ainetega ühtlaseks tainaks või sega kiiresti lauamikseris või köögikombainis.

Hoia vähemalt 30 minutit või kuni paar tundi jahedas enne kasutamist. 

Nipid ja soovitused:

  • Tainakomponendid peaksid olema üsna jahedad, valmis kohupiima-muretainast küpseta aga suhteliselt kuumas ahjus.
  • Et tainas paremini kerkiks, võib jahule lisad 0,5 tl küpsetuspulbrit. 
  • Siinsest kogusest saab 2 pirukat suurusega 24-26 cm või ühe plaadipiruka. 

 

LISA KOMMENTAAR

B
postitatud 29.07.2017 16:57

Kui suurele vormile või ahjuplaadile see kogus on mõeldud?

Pille
postitatud 29.07.2017 22:32

B - 650 g tainast piisab ühe suurema ahjuplaadi jaoks või u 2 24-26 cm läbimõõduga quiche'i küpsetamiseks.