Lihtne sealiha-bulgogi

Tuntud soome koka Tomi Björcki versioon korealaste bulgogi-nimelisest roast.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 sealiha - välisfilee või seljakarbonaad

soola

Kaste:

0,5 dl vähesoolast sojakastet

0,5 dl suhkrut

1 dl mirinit ehk magusat riisiveini

5 sl riivitud ingverit

5 sl hakitud küüslauku

1 sl hakitud talisibulat

2 sl röstitud seesamiseemneid

Valmistamine

Kastme jaoks sega väikeses potis soja, suhkur ja mirin ning kuumuta keemiseni. Lisa hakitud ingver ja küüslauk, kuumuta uuesti keemiseni. Lisa hakitud kevadsibul ja röstitud seesamiseemned. 

Grilli või prae sealihalõigud õlis kuldpruuniks, maitsesta soolaga. Serveerimisel tõsta lihalõikudele kastet. 

Retsept ilmus HK retseptivihikus (Tomi Björckn possubulgogi). Pildi tegi Ilse

LISA KOMMENTAAR