Pasharull suhkruküpsistega

Kevadpühadelauale sobiv rullbiskviit.

Kogus
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Sidrunibiskviit:

3 suurt muna

5 sl suhkrut

5 sl kartulitärklist

3 sl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

1 sl sidrunimahla ja 1 tl riivitud koort

Kohupiimatäidis:

400 g tavalist kohupiima

1 suur muna

80 g suhkrut

80 g sulatatud võid

80 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort

1 tl vanillisuhkrut

1 tl riivitud apelsinikoort

peotäis (röstitud) mandlilaaste

peotäis kuivatatud aprikoose

0,5 dl apelsinimahla

Valmistamine

Pane väikesesse potti hakitud aprikoosid ja apelsinimahl. Keeda 2-3 minutit. Sega ülejäänud täidise ained paksupõhjalises potis ning kuumuta tasasel tulel kuni auramiseni. Ära lase keema tõusta! Lisa aprikoosid. Pane jahtunud täidis külmkappi. Lase taheneda kuni see on piisavalt paks biskviidi vahele määrimiseks. 

Vahusta munad suhkru ja riivitud sidrunikoorega kohevaks vahuks. Lisa sidrunimahl. Sega jahu tärklise ja küpsetuspulbriga ning sõelu munavahule. Sega õrnalt läbi. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, aja ühtlaselt laiali ja küpseta 170 °C ahjus 12 minutit. Võta biskviit ahjust välja kui see on küps, kuid pole veel pruunistunud.

Aseta lauale ahjuplaadi suurune tükk küpsetuspaberit. Puista peale õhuke kiht peensuhkrut. Kummuta kuum biskviit tagurpidi paberile. Tõmba ära biskviidi põhjas olev küpsetuspaber. Keera biskviit koos alumise paberiga rulli ning lase jahtuda toatemperatuurini. Määri täidis ühtlaselt biskviidile ja keera pikemast servast alustades rulli. Hoia üleöö jahedas. Kaunista kohupiimakreemi või vahukoore ja värviliste suhkruküpsistega.

Nipid ja soovitused:

  • Madalal temperatuuril küpsetades jääb biskviit ilus helekollane. 
  • Rasvasest kohupiimast saab maitsvama koogi.

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 02.04.2016 20:11

Maitses hästi! Kui soov mahlasemat rulli teha, võib biskviiti apelsinimahlaga immutada.