100 g tatrajahu
100 g nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl suhkrut
0,5 tl kuivpärmi
0,5 tl soola
1 muna
30 g Epiim 82% võid
150 g piima
100 g hapupiima või keefirit
Juustu-küüslaugumääre:250 g Epiima Hollandi juustu
3 sl majoneesi
hakitud sibulapealseid
hakitud värsket petersell
suhkrut ja musta pipart
Pliinide tegemiseks sega kausis kokku kuivained – tatrajahu, nisujahu, kuivpärm, küpsetuspulber, sool ja suhkur. Teises kausis klopi lahti üks muna ning lisa sellele sulavõi, piim ja hapupiim. Vala segu kuivainetega ühte kaussi ja vispelda tainas korralikult läbi. Tõsta tainas koos kausiga sooja kohta umbes 1,5 tunniks kerkima.
Juustu-küüslaugumäärde jaoks riivi juust jämeda riiviga ja haki küüslauk väikesteks tükkideks. Haki roheline sibul ja petersell. Sega koostisosad, lisa majonees ning maitsesta musta pipra ja näpuotsatäie suhkruga.
Kui tainas on kenasti kerkinud, siis prae pliinid mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Serveeri pliine koos juustu-küüslaugumäärde ja marineeritud kurgi või kõrvitsaga (fotol).
Foto: Lauri Laan
Kas küpsetuspulbri söön nii sama ära? :D
Loe retsept korralikult läbi,siis ei pea eraldi sööma.
Kohevad tatrapliinid juustu-küüslaugumäärdega
Põhjaka mõisa kokk Ott Tomik soovitab valmistada värske rohelise sibula ja ürtidega juustusalat, mille kaaslaseks sobivad kohevad ja tervislikud tatrapliinid. Juustusalati valmistamiseks sobib kasutamiseks koorene ja maitseküllane Epiima Hollandi juust.
NIPP! Ümmarguste ja kohevate tatrapliinide valmistamiseks on soovitatav kasutada pisikest kõrgema servaga panni, sest siis ei vaju kohev taigen laiali ning pliinid saavad paksud ja mahlased.