Tomatipirukas kodujuustuga

Kodujuustu on selles pirukas nii põhja kui ka katte sees.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

2.5 dl nisujahu

50 g võid

1 dl kodujuustu

näpuotsaga soola

Täidis:

6 tomatit

250 g kodujuustu

hakitud sibulat

3 muna

soola ja valget pipart

2 dl riivitud juustu

2 tl kartulitärklist

Valmistamine

Valmista tainas, lase pool tundi jahedas seista.

Vooderda tainaga pirukavorm (24 cm läbimõõduga) ja küpseta 10 minutit 200-kraadises ahjus.

Lõika tomatid viiludeks ja laota eelküpsetatud pirukapõhjale. Puista pipart peale.

Sega kodujuust, muna, riivitud juust ja kartulijahu. Vala tomatitele.

Küpseta 30 minutit 200-kraadises ahjus.

Rootsi Arla retsept, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

CarpeDiem
postitatud 13.05.2010 10:51

Tõeliselt hea retsept kergeks õhtusöögiks. Tegin omalt poolt mõned väikesed mugandused - nisujahust poole asendasin täisterajahuga, värsketele tomatitele lisasin paar tükeldatud päikesekuivatatud tomatit ja katteks piisas 2 munast.

Pille
postitatud 29.07.2023 09:06

CarpeDiemi saadetud foto:

Piret
postitatud 19.11.2010 12:57

Teen kindlasti veel seda, aga järgmine kord lisaksin pisut soola ka! Minu jaoks oli täpselt retsepti järgi tehes liiga mage.