Ürdituust

Sabzi khordan ehk maitserohelisevalik on kohustuslik Pärsia söögikorra osa. Arvesta umbes tassitäis ürte sööja kohta - need keeratakse leiva sisse, veidike fetalaadset juustu lisaks. Siin on kirjas levinimad komponendid, aga täpne ürdituustu segu sõltub sellest, mis parasjagu värske on ja mis turumüüja või kaupmees hommikul värske ürdituusti sisse pannud on :)

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisategevused

Valmistamine

Puhasta ürdid, eemalda puised varred. Pese kõik hoolikalt külma vee all, siis nõruta korralikult hästi kuivaks. 

Laota vaagnale ja serveeri. 

NB! Soovi korral lisa vaagnale ka vees leotatud ja nõrutatud kreeka pähkleid.

Loe veel:

Retsept ilmus raamatu "Nami-Nami. Maailma maitsed 1" Pärsia peatükis; pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR