Pipra maitset meenutav aed-piparrohi sobib suppide ja pajaroogade maitsestamiseks, täiendades hästi aedvilja-, seene-, läätse-, kapsa-, oa-, vere- ja maksatoitude maitset. Sobib ka juustutoitudesse (nt fondüüs) või erinevatesse pasteetidesse.
Aroomilt meenutab piparrohi aed-liivateed e. tüümiani, ent erinevalt tüümianist kasutatakse seda harva liharoogade maitsestamiseks.
Kuna aed-piparrohu aroom pikemaajalisel kuumutamisel väheneb, siis lisa see roale 1-2 minutit enne lõplikku valmimist.
Nimetus teistes keeltes:
ladina k: Satureja hortensis
inglise k: summer savory
soome k: kesäkynteli
prantsuse k: sariette d'été, encore Sarriette commune
saksa k: Sommer-Bohnenkraut, Gartenbohnenkraut, Echtes Bohnenkraut, Pfefferkraut, Saturei, Gartensaturey, Kölle