Tomati-kanapirukas

Lahtine muretainapõhjal pirukas (quiche), täidiseks rosmariiniga maitsestatud tomati-kanasegu. 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

3 dl nisujahu

0.5 tl soola

120 g margariini

4 sl vett

Täidis:

100 g keedetud või küpsetatud kanafileed

2 sl oliiviõli

0.5 sibulat

500 g värskeid tomatit

veidi rosmariini

3 muna

soola ja musta pipart

1.5 dl 10% rõõska koort

100 g jämedalt riivitud juustu

Valmistamine

Valmista pirukatainas, vooderda sellega pirukavorm. Küpseta 200-kraadises ahjus 10-15 minutit.

Pruunista hakitud sibul kergelt kuumas õlis, lisa tomatilõigud. Kuumuta kergelt läbi. Soovi korral maitsesta rosmariiniga.

Klopi rõõsk koor munadega, maitsesta soola ja pipraga. Sega juurde riivjuust.

Tõsta segu koos ülejäänud ainetega pirukapõhjale ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes pool tundi, kuni täidis on hüübinud.

Retsept ilmus kunagi ammu (1996?) ajalehes Postimees (Tomati-kanapai). Pildi tegi Uduvihm.

LISA KOMMENTAAR

eli
postitatud 04.02.2006 10:50

Ma ei tea kas olen pime, kuid valmistamise juures pole kanafileed enam mainitud!?

Pille
postitatud 04.02.2006 14:50

Eli - "sega koos ülejäänud ainetega" hõlmab ka keedetud ja tükeldatud kanafileed!

uduvihm
postitatud 21.11.2011 19:38

Väga maitsev pirukas sai. Lisasin põhjale teelusika pitsamaitseainet (basiilik, pune, majoraan) ja hoidsin enne eelküpsetamist 10 minutit külmkapis. Kasutasin margariini asemel võid. Küpsetatud kanafilee nimel kasutasin suitsutatud varianti. Ülejäänu kõik sama, mis retseptis.