3 dl nisujahu
0.5 tl soola
120 g margariini
4 sl vett
Täidis:100 g keedetud või küpsetatud kanafileed
2 sl oliiviõli
0.5 sibulat
500 g värskeid tomatit
veidi rosmariini
3 muna
soola ja musta pipart
1.5 dl 10% rõõska koort
100 g jämedalt riivitud juustu
Valmista pirukatainas, vooderda sellega pirukavorm. Küpseta 200-kraadises ahjus 10-15 minutit.
Pruunista hakitud sibul kergelt kuumas õlis, lisa tomatilõigud. Kuumuta kergelt läbi. Soovi korral maitsesta rosmariiniga.
Klopi rõõsk koor munadega, maitsesta soola ja pipraga. Sega juurde riivjuust.
Tõsta segu koos ülejäänud ainetega pirukapõhjale ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes pool tundi, kuni täidis on hüübinud.
Retsept ilmus kunagi ammu (1996?) ajalehes Postimees (Tomati-kanapai). Pildi tegi Uduvihm.
Ma ei tea kas olen pime, kuid valmistamise juures pole kanafileed enam mainitud!?
Eli - "sega koos ülejäänud ainetega" hõlmab ka keedetud ja tükeldatud kanafileed!
Väga maitsev pirukas sai. Lisasin põhjale teelusika pitsamaitseainet (basiilik, pune, majoraan) ja hoidsin enne eelküpsetamist 10 minutit külmkapis. Kasutasin margariini asemel võid. Küpsetatud kanafilee nimel kasutasin suitsutatud varianti. Ülejäänu kõik sama, mis retseptis.
Tomati-kanapirukas
Lahtine muretainapõhjal pirukas (quiche), täidiseks rosmariiniga maitsestatud tomati-kanasegu.