2.5 dl loputatud ja nõrutatud punaseid läätsi (masoor dal)
0.5 tl kurkumit e kollajuurt
2 kooritud ja hakitud tomatit
1.5 tl soola
2.5 dl hakitud koriandrilehti
0.5-0.75 tl Cayenne'i pipart
2 sl (oliivi)õli
0.5 tl pruune sinepiseemneid
0.5 tl vürtsköömneid
1 hakitud väike sibul
10-15 värsket karrilehte
1 tl riivitud värsket ingverit
1 purustatud suurem küüslauguküüs
Pane pestud läätsed ja 7,5 dl vett keskmise suurusega potti. Kuumuta keemiseni, koori pinnale tekkinud vaht, siis lisa kollajuur. Sega läbi, kata pott osaliselt kaanega ja hauta hästi madalal tulel umbes 40 minutit. Kontrolli, et läätsed kuivale ei jää, vajadusel lisa veidi vett.
Sega juurde tomatid, koriander, sool ja Cayenne'i pipar. Sega läbi, siis kata pott kaanega ning lase 10 minutit podiseda. Sega läbi ja tõsta tulelt.
Valmista tarka. Kuumuta õli väikesel pannil parajalt tugeval tulel. Lisa sinepiseemned ja vürtsköömned ning kuumuta mõned sekundid, kuni sinepiseemned praksuma hakkavad. Lisa sibul ja karrilehed, sega läbi ja prae, kuni sibul kergelt pruunistub. Lisa ingver ja küüslauk, sega minut aega.
Sega sibulasegu läätsede hulka ja serveeri.
Goa läätsekarri
Madhur Jaffray retsept; kasuta punaseid läätsi.