Goa karripasta

Lõuna-Indias asuvale Goa osariigile omane karripasta. Kasuta erinevate India roogade (eriti Goa roogade) maitsestamiseks. Ülejäägid võid sügavkülma panna.

Kogus
u 200 g
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 sl koriandriseemneid

2 tl vürtsköömneid

2 tl apteegitilliseemneid

3 cm jupp kaneelikoort

1 tl nelki

1 tl musta pipart

0.5 tl kardemoni seemneid (u 10 kuprast)

1 tl jahvatatud kollajuurt ehk kurkumit

2 kuivatatud Kašmiiri tšillikauna

40 g küüslauku

2 tl palmisuhkrut või heledat Muscovado suhkrut

1 sl sidrunimahla

50 g värsket ingverijuurt (haki jämedalt)

2 sl õli

Valmistamine

Kuumuta kuiv paksupõhjaline praepann tasasel tulel.
Lisa koriandriseemneid, vürtsköömned ja apteegitilliseemned. Rösti vürtse kuival pannil, kuni need on aromaatsed.
Pane kohviveskisse või uhmrisse ja lisa kaneelikoor, nelgid, pipraterad ja kardemoniseemned. Lisa kollajuur ja kuivatatud tšillid. Peenesta ühtlaseks pulbriks.
Pane väikesesse köögikombaini ning lisa küüslauk, suhkur, sidrunimahl, ingver ja õli. Püreesta ja töötle ühtlaseks pastaks.

Retsept on Briti ajakirjast Delicious, pildid tegid ZOOZI (vasakpoolne) ja COUSINELLA (parempoolne).
LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 13.01.2011 21:48

Huvitava maitsega karripasta.

Cousinella
postitatud 13.01.2011 23:09

Mul tuli ka päris ootuspärane välja! Kurkumit panin rohkem, mulle meeldib selle kollane värv! Vürtsköömnete asemel läksid käiku eestimaised!