2 saledamat ja kõvemat rullkõrvitsat
2 sl oliiviõli
250 g kooritud ja puhastatud krevette
3 hakitud suurt küüslauguküünt
0.5 punast paprikat õhukeste ribadena
3 talisibulat 2,5 cm tükkidena
1 suur muna
4-5 dl mungoaidandeid
5 sl röstitud maapähkleid
värsket koriandrit soovi korral
Kaste:2 sl riisiäädikat
2 sl kalakastet
3 sl ketšupit
1 tl pruuni suhkrut
0.5 tl Cayenne'i pipart
1 tl tšilli-küüslaugukastet (nt Sriracha)
Valmista esmalt kaste. Sega väikeses kausis kastmeained omavahel, pane ootele.
Lõika suvikõrvitsad pikkadeks "nuudliteks" spetsiaalse (spiraal)lõikuri abil.
Kuumuta suur praepann mõõdukalt tugeval tulel. Lisa 1 sl õli, siis lisa suvikõrvitsaribad. Prae segades 2-3 minutit, kuni suvikõrvits on kergelt krõmps ja parajalt pehme. Lase "nuudlitel" umbes 3 minutit pannil seista, siis tõsta pannilt ära.
Kalla panni jäänud vedelik ära, siis pühi köögipaberiga kuivaks. Pane pann uuesti tulele, lisa 1 sl oliiviõli. Lisa küüslauk ja prae umbes minut aega, kuni küüslauk on pehme. Lisa krevetid ja prae segades 3-4 minutit, kuni krevetid on küpsed ja värvi muutnud.
Lisa paprikaribad ja talisibulajupid. Prae 1-2 minutit. Nüüd löö pannile muna ning kuumuta pidevalt segades, kuni muna on hüübinud.
Pane suvikõrvitsanuudlid uuesti pannile, kalla peale kaste. Kuumuta segades minut aega, kuni "nuudlid" on kuumad. Sega juurde idandid.
Serveeri kohe, peale puista röstitud pähklid ja värske koriander.
Retsept on mugandatud White on Rice Couple blogist.
Pad thai suvikõrvitsanuudlitega
Siin retseptis on kasutatud valguallikana krevette, aga sobib ka tofu, kanaliha vm.