Lillkapsa-plaadipitsa

Gluteenivaba lillkapsapõhjal plaadipirukas rohke juustuga. Hea fantaasia korral meenutab õhukest pitsat :)

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 lillkapsapea (selline keskmine, mitte liiga suur)

2 muna

100-200 g riivitud juustu - nt

Västerbottensost® juustu

1 sl kuivatatud punet või soolavaba pitsamaitseainet

soola ja musta pipart

Kate:

tomatikastet

viilutatud punast sibulat või tavalist sibulat

õhukeselt viilutatud chorizo-vorsti või pepperoni vorstiviile

125 g Mozzarella juustu

värsket basiilikut

Valmistamine

Riivi lillkapsas riiviga või köögikombainis. Pane mikrolaineahjukindlasse kaussi ning "küpseta" täisvõimsusel 10 minutit. Siis aseta sõelale ja suru lusikaseljaga kuivemaks. Lillkapsa võib ka lihtsalt pehmeks keeta või aurutada - keetmise korral tuleb lillkapsas pärast hoolikalt kuivaks suruda!

Sega suures kausis lahtiklopitud munad, riivitud juust, pune, hakitud küüslauk, maitsesta soola-pipraga. Sega juurde veidi jahtunud riivitud lillkapsas.

Kata suur ahjuplaat küpsetuspaberiga, siis laota lillkapsasegu ühtlase õhukese kihina ahjuplaadile. Küpseta 210-kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni lillkapsakiht on kenasti kuldne. 

Võta ahjust välja. Määri peale tomatikastet ja meelepärased lisandid. Küpseta veel 5 minutit, kuni juust on sulanud või kate läbi soojenenud.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp. Mugandatud siit lehelt.

LISA KOMMENTAAR

M
postitatud 25.02.2015 18:57

Tegin ja imemaitsev tuli. Soovitan!

Kristel P @ FB
postitatud 27.02.2015 09:03

Soovitan ka ! Tegin sama retsepti järgi.

H
postitatud 27.02.2018 16:45

Tere! Kuidas teha lillkapsapõhja ilma mikrolaineahjuta?

Pille
postitatud 27.02.2018 18:27

Paremuselt järgmine variant oleks aurutada, häda korral keeda terved õisikud kergelt läbi, nõruta HÄSTI HOOLEGA ja peenesta köögikombainis.

Piret
postitatud 13.03.2022 18:53

Olen selle põhjaga pitsat nüüd 6x teinud ja ainult esimesel korral “küpsetasin” liilkapsast. Teised korrad riivinud ja kokku seganud. Meile maitseb see laisa perenaise variant isegi paremini.

Koidu p.
postitatud 20.07.2020 12:07

Vanim lapselaps tegi. Ma ei arvanud millest põhi on. Maitse väga hea. Jõudu!