1 lillkapsapea (selline keskmine, mitte liiga suur)
2 muna
100-200 g riivitud juustu - nt
1 sl kuivatatud punet või soolavaba pitsamaitseainet
soola ja musta pipart
Kate:viilutatud punast sibulat või tavalist sibulat
õhukeselt viilutatud chorizo-vorsti või pepperoni vorstiviile
125 g Mozzarella juustu
värsket basiilikut
Riivi lillkapsas riiviga või köögikombainis. Pane mikrolaineahjukindlasse kaussi ning "küpseta" täisvõimsusel 10 minutit. Siis aseta sõelale ja suru lusikaseljaga kuivemaks. Lillkapsa võib ka lihtsalt pehmeks keeta või aurutada - keetmise korral tuleb lillkapsas pärast hoolikalt kuivaks suruda!
Sega suures kausis lahtiklopitud munad, riivitud juust, pune, hakitud küüslauk, maitsesta soola-pipraga. Sega juurde veidi jahtunud riivitud lillkapsas.
Kata suur ahjuplaat küpsetuspaberiga, siis laota lillkapsasegu ühtlase õhukese kihina ahjuplaadile. Küpseta 210-kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni lillkapsakiht on kenasti kuldne.
Võta ahjust välja. Määri peale tomatikastet ja meelepärased lisandid. Küpseta veel 5 minutit, kuni juust on sulanud või kate läbi soojenenud.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp. Mugandatud siit lehelt.
Tegin ja imemaitsev tuli. Soovitan!
Soovitan ka ! Tegin sama retsepti järgi.
Tere! Kuidas teha lillkapsapõhja ilma mikrolaineahjuta?
Paremuselt järgmine variant oleks aurutada, häda korral keeda terved õisikud kergelt läbi, nõruta HÄSTI HOOLEGA ja peenesta köögikombainis.
Olen selle põhjaga pitsat nüüd 6x teinud ja ainult esimesel korral “küpsetasin” liilkapsast. Teised korrad riivinud ja kokku seganud. Meile maitseb see laisa perenaise variant isegi paremini.
Vanim lapselaps tegi. Ma ei arvanud millest põhi on. Maitse väga hea. Jõudu!
Lillkapsa-plaadipitsa
Gluteenivaba lillkapsapõhjal plaadipirukas rohke juustuga. Hea fantaasia korral meenutab õhukest pitsat :)