1 väiksem spagetikõrvits
1-2 sl oliiviõli
500 g kodust või veisehakkliha
1 hakitud sibul
420 g vahemerelist tomatikastet
1 tl kuivatatud basiilikut
3 muna
soola ja musta pipart
Tee spagetikõrvitsasse mõned noaga mõned torked. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes tund aega või kuni nuga üsna kergesti läbi spagetikõrvitsa koore läheb.
Võta kõrvits ahjust välja, lase 10-15 minutit jahtuda. Siis lõika spagetikõrvits pikkupidi pooleks, uurista välja seemned. Võta kahvel ning kaabi sellega piki kõrvitsat, nii et saad pikad peenikesed “kõrvitsaspagetid” - või siis vähemalt nuudlid :)
Kuumuta suur praepann mõõdukal tulel. Lisa veidi õli, siis hakkliha. Prae aeg-ajalt segades, kuni hakkliha pole enam roosa. Lisa hakitud sibul ning jätka praadimist veel 5 minutit. Lisa tomatikaste ja basiilik ning kuumuta hakklihasegu veel 5 minutit.
Nüüd sega hakklihakastme hulka spagetikõrvitsaribad, seejärel lahtiklopitud munad. Tõsta segu paraja suurusega ahjuvormi, silu pealt ühtlaseks.
Tõsta vorm umbes 40 minutiks 200-kraadisesse ahju, kuni vormiroog on pealt kenasti kuldne ja krõbe ning muna korralikult hüübinud.
Lase 5 minutit jahtuda, siis serveeri värske rohelise salatiga.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, foto tegi Juta Kübarsepp.
Kasutasin Salvesti "Vahemere ürtidega pastakastet", 420 g, koostises tomat, vesi, sibul, suhkur, sool, ürdid.
Spagetikõrvitsavorm tomati ja hakklihaga
Itaaliapäraste maitsetega vormiroog, kus ei lähe vaja spagette, vaid hoopis spagetikõrvitsat :)