Spagetikõrvitsavorm tomati ja hakklihaga

Itaaliapäraste maitsetega vormiroog, kus ei lähe vaja spagette, vaid hoopis spagetikõrvitsat :)

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 väiksem spagetikõrvits

1-2 sl oliiviõli

500 g kodust või veisehakkliha

1 hakitud sibul

420 g vahemerelist tomatikastet

1 tl kuivatatud basiilikut

3 muna

soola ja musta pipart

Valmistamine

Tee spagetikõrvitsasse mõned noaga mõned torked. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes tund aega või kuni nuga üsna kergesti läbi spagetikõrvitsa koore läheb.

Võta kõrvits ahjust välja, lase 10-15 minutit jahtuda. Siis lõika spagetikõrvits pikkupidi pooleks, uurista välja seemned. Võta kahvel ning kaabi sellega piki kõrvitsat, nii et saad pikad peenikesed “kõrvitsaspagetid” - või siis vähemalt nuudlid :)

Kuumuta suur praepann mõõdukal tulel. Lisa veidi õli, siis hakkliha. Prae aeg-ajalt segades, kuni hakkliha pole enam roosa. Lisa hakitud sibul ning jätka praadimist veel 5 minutit. Lisa tomatikaste ja basiilik ning kuumuta hakklihasegu veel 5 minutit.

Nüüd sega hakklihakastme hulka spagetikõrvitsaribad, seejärel lahtiklopitud munad. Tõsta segu paraja suurusega ahjuvormi, silu pealt ühtlaseks.

Tõsta vorm umbes 40 minutiks 200-kraadisesse ahju, kuni vormiroog on pealt kenasti kuldne ja krõbe ning muna korralikult hüübinud.

Lase 5 minutit jahtuda, siis serveeri värske rohelise salatiga.

Nipid ja soovitused:

  • Paleo- ja LCHF-toitumise korral kasuta kindlasti suhkruvaba tomatikastet. 

Loe veel:

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, foto tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 13.12.2015 10:14

Kasutasin Salvesti "Vahemere ürtidega pastakastet", 420 g, koostises tomat, vesi, sibul, suhkur, sool, ürdid.