Metsküla kooli silgusoust

Sellist räimekastet valmistatakse Metsküla Algkoolis Matsalu rahvuspargis. 

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g puhastatud räime

1 väike sibul

1 küüslauguküüs

5 cm jupp porrut

50 g hapukoort (3 kuhjaga sl)

20 g majoneesi (1 kuhjaga sl)

1 kõvaks keedetud muna

1-3 tl nisujahu

2 dl (kartulikeedu)vett

praadimiseks õli

soola ja sidrunipipart

sidrunimahla ja tilli

ingverit

Valmistamine

Maitsesta räimed sidrunipipraga, määri vähese õliga. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni kalad tõmbuvad kuldseks. 

Kuumuta hakitud sibul ja küüslauk pannil õlis klaasjaks. Lisa hakitud porru ja jahu, sega ja pruunista. Lisa hapukoor, majonees ja vesi, sega pidevalt ja kuumuta keemiseni. Lisa räimed ja hakitud muna. Maitsesta sidrunimahla, tilli ja ingveriga. 

Serveeri keedukartuli ja värske salatiga. 

Retsept ilmus ajakirjas Pere & Kodu (veebruar 2013)

LISA KOMMENTAAR