675 g nisujahu
1 tl soola
3 muna
2.5 dl käesooja vett
4 sl piima
Täidis:450 g hakitud lambaliha
2 sl võid
1 sl õli
3 sl hakitud sibulat
1.5 sl hakitud värsket peterselli
2 sl hakitud värsket koriandrit
1.5 tl soola
1.5 tl jahvatatud musta pipart
3 sl jääkülma vett
tainaservade määrimiseks muna
Frittimiseks:7.5 dl päevalilleõli
Garneerimiseks:2.5 dl kuuma kanapuljongit
2 sl hakitud sibulapealseid
2 sl hakitud peterselli
Tainas:
Sega kõik ained hoolega köögikombainis või mikserda 15 minutit käsimikseriga. Suru tainas palliks, pane kilekotti ja lase tund aega jahedas seista.
Täidis:
Sulata pannil või ja veidi õli. Lisa hakkliha ja sibul ja hauta 5 minutit. Sega pidevalt, nii et lambaliha tükki ei jääks.
Pane praetud liha kaussi, lisa maitseroheline, sool ja pipar. Sega hoolega.
Valmistamine:
Rulli tainas 3 mm paksuseks. Tee käed jahuseks ja pane tainalehe alla. Venita tainas nii õhukeseks kui võimalik.
Lõika tainast 7,5 cm läbimõõduga kettad. Sega jäävesi täidise hulka ja tõsta igale tainakettale 1 sl täidist. Pintselda tainaservad munaga, murra pirukad poolkuukujuliselt kokku. Suru servad kahvliga tugevasti kinni.
Kuumuta päevalilleõli 190 kraadini. Pane 4 pirukat kuuma õli sisse. Prae 2 minutit mõlemalt poolt, seejärel tõsta köögipaberile nõrguma.
Piserda valmis rasvapirukatele kuuma kanapuljongit, garneeri hapukoore ja hakitud maitserohelisega.
Retsepti allikas: Galina Buradeva, Jalta/Krimm, 1999
Kas sobib, kui asendada lambaliha mõne teise lihaga?
tainas tehakse keevast veest ja jahust ja täidisena võib kasutada kõiki lihasid. täidis peab olema üle keskmise niiskussisaldusega. siis on tšeburek maitsev ja mahlane õlina sobib kõige paremini kookoseõli mille kõrbemispunkt on ~400 C kraadi. Kellel rohkem huvi - keskular@yahoo.com
see on vaga maitsev!
Tatari rasvapirukad 'Tšeburekid'