Tatari rasvapirukad 'Tšeburekid'

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

675 g nisujahu

1 tl soola

3 muna

2.5 dl käesooja vett

4 sl piima

Täidis:

450 g hakitud lambaliha

2 sl võid

1 sl õli

3 sl hakitud sibulat

1.5 sl hakitud värsket peterselli

2 sl hakitud värsket koriandrit

1.5 tl soola

1.5 tl jahvatatud musta pipart

3 sl jääkülma vett

tainaservade määrimiseks muna

Frittimiseks:

7.5 dl päevalilleõli

Garneerimiseks:

2.5 dl kuuma kanapuljongit

2 sl hakitud sibulapealseid

2 sl hakitud peterselli

Valmistamine

Tainas:

Sega kõik ained hoolega köögikombainis või mikserda 15 minutit käsimikseriga. Suru tainas palliks, pane kilekotti ja lase tund aega jahedas seista.

Täidis:

Sulata pannil või ja veidi õli. Lisa hakkliha ja sibul ja hauta 5 minutit. Sega pidevalt, nii et lambaliha tükki ei jääks.
Pane praetud liha kaussi, lisa maitseroheline, sool ja pipar. Sega hoolega.

Valmistamine:

Rulli tainas 3 mm paksuseks. Tee käed jahuseks ja pane tainalehe alla. Venita tainas nii õhukeseks kui võimalik.
Lõika tainast 7,5 cm läbimõõduga kettad. Sega jäävesi täidise hulka ja tõsta igale tainakettale 1 sl täidist. Pintselda tainaservad munaga, murra pirukad poolkuukujuliselt kokku. Suru servad kahvliga tugevasti kinni.

Kuumuta päevalilleõli 190 kraadini. Pane 4 pirukat kuuma õli sisse. Prae 2 minutit mõlemalt poolt, seejärel tõsta köögipaberile nõrguma.

Piserda valmis rasvapirukatele kuuma kanapuljongit, garneeri hapukoore ja hakitud maitserohelisega.

Loe veel:

Retsepti allikas: Galina Buradeva, Jalta/Krimm, 1999

LISA KOMMENTAAR

Birgit
postitatud 07.03.2005 11:16

Kas sobib, kui asendada lambaliha mõne teise lihaga?

Rein K
postitatud 05.05.2011 05:54

tainas tehakse keevast veest ja jahust ja täidisena võib kasutada kõiki lihasid. täidis peab olema üle keskmise niiskussisaldusega. siis on tšeburek maitsev ja mahlane õlina sobib kõige paremini kookoseõli mille kõrbemispunkt on ~400 C kraadi. Kellel rohkem huvi - keskular@yahoo.com

maitsev
postitatud 01.01.2022 05:01

see on vaga maitsev!