200 g munanuudleid
veidi maapähkliõli
2 muna
1 suurem porgand
1 piklik punane paprika
1 (punane) sibul
praadimiseks õli
Kaste:3 sl maapähklivõid
4 sl magusat tšillikastet
4 sl sojakastet
3 sl vett
Serveerimiseks:värsket koriandrit või rohelist sibulat
röstitud maapähkleid soolaga
Koori porgand, lõika tikkudeks (kasuta nt julienne-lõikurit või lõika porgand diagonaalis viiludeks ja seejärel viilud tikkudeks). Koori sibul, lõika pikuti pooleks ja seejärel ristipidi õhukesteks viiludeks. Lõika paprika pikuti pooleks, eemalda seemned ja lõika paprika ribadeks.
Sega maapähklivõi, sojakaste, magus tšillikaste ja 3 spl vett väikeses kausis ühtlaseks.
Keeda nuudlid vastavalt pakendil antud juhistele, siis nõruta, tilguta peale veidi seesamiõli ja sega läbi. Jäta ootele.
Kuumuta pannil 3 spl toiduõli, prae lahtiklopitud muna omletiks, tõsta kõrvale ja lõika viiludeks.
Prae pannil sibulat, porgandit ja paprikat umbes 2 minutit. Lisa kaste, sega korralikult läbi. Siis lisa nuudlid ja sega ja kuumuta paar minutit.
Sega juurde omletiviilud ja koriander või roheline sibul, maitsesta laimimahlaga. Puista peale veidi soolapähkleid ning serveeri kohe. Kõrvale paku nt grillitud satay-lihavardaid.
Retsept on mugandatud Umami retseptivihikust.
Nuudlid maapähklikastmes
Malaisiapärane kiire nuudliroog. Kõrvale võiks pakkuda grillitud satay-lihavardaid.