Nuudlid maapähklikastmes

Malaisiapärane kiire nuudliroog. Kõrvale võiks pakkuda grillitud satay-lihavardaid.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

200 g munanuudleid

veidi maapähkliõli

2 muna

1 suurem porgand

1 piklik punane paprika

1 (punane) sibul

praadimiseks õli

Kaste:

3 sl maapähklivõid

4 sl magusat tšillikastet

4 sl sojakastet

3 sl vett

Serveerimiseks:

värsket koriandrit või rohelist sibulat

laimisektoreid

röstitud maapähkleid soolaga

Valmistamine

Koori porgand, lõika tikkudeks (kasuta nt julienne-lõikurit või lõika porgand diagonaalis viiludeks ja seejärel viilud tikkudeks). Koori sibul, lõika pikuti pooleks ja seejärel ristipidi õhukesteks viiludeks. Lõika paprika pikuti pooleks, eemalda seemned ja lõika paprika ribadeks. 

Sega maapähklivõi, sojakaste, magus tšillikaste ja 3 spl vett väikeses kausis ühtlaseks.

Keeda nuudlid vastavalt pakendil antud juhistele, siis nõruta, tilguta peale veidi seesamiõli ja sega läbi. Jäta ootele.

Kuumuta pannil 3 spl toiduõli, prae lahtiklopitud muna omletiks, tõsta kõrvale ja lõika viiludeks.

Prae pannil sibulat, porgandit ja paprikat umbes 2 minutit. Lisa kaste, sega korralikult läbi. Siis lisa nuudlid ja sega ja kuumuta paar minutit. 

Sega juurde omletiviilud ja koriander või roheline sibul, maitsesta laimimahlaga. Puista peale veidi soolapähkleid ning serveeri kohe. Kõrvale paku nt grillitud satay-lihavardaid. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud Umami retseptivihikust. 

LISA KOMMENTAAR