Kammkarbi carpaccio

Serveeri elegantse eelroana.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 sl värskelt pressitud apelsinimahla

3 sl värskelt pressitud sidrunimahla

2 sl sojakastet

1 sl + 2 tl päevalilleõli

1 sl peenelt riivitud ingverijuurt

1 Tai punane tšillikaun õhukeste viiludena

0.75 tl šerriäädikat

450 g suuri värskeid kammkarpe

4 sl värsket münti

2 sl hakitud värsket murulauku

meresoolahelbeid

Valmistamine

Kui kasutad värskeid kammkarpe, siis puhasta need esmalt (eemalda oranž emaspool ehk 'korall') ja patsuta kuivaks. Lõika õhukesteks ümmargusteks viiludeks.

Vispelda apelsinimahl, sidrunimahl, sojakaste, õli, riivitud ingver, viilutatud tšilli ja äädikas kausis. Nirista saadud kaste neljale servaga serveerimistaldrikule. 

Laota peale kammkarbiviilud, garneeri mündi ja murulauguga. Maitsesta kergelt soolahelvestega.

Loe veel:

Jean Georges Vongerichteni retsept, allikas: Bon Appetit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR