Kanahautis paprikaga

Kanahautis kahe erineva paprikaga (paprikakauna ja paprikapulbriga) ehk kana-paprikašš. Koššer, paleo, gluteenivaba ja süsivesikutevaene. 

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
1,5 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

8-10 kana poolkoiba

2 tl ungari paprikapulbrit

soola ja musta pipart

2-3 sibulat

1.5 sl rapsi- või oliiviõli

Paprikapüree:

3 punast paprikat

3 küpset tomatit

3 küüslauguküünt

2 dl kanapuljongit

Kaunistuseks:

4 sl hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Maitsesta kanakoivad ümberringi soola, pipra ja paprikapulbriga. 

Koori sibulad, lõika pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. 

Kuumuta suurel kõrgel pannil või potis õli. Lisa sibul ja prae mõõdukal kuumusel 7-8 minutit, aeg ajalt segades, kuni sibul pehmenema hakkab. Tõsta sibul kõrvale. 

Lisa pannile vajadusel veel veidi õli, siis pruunista kanakoivad ümberringi. 

Sibulate praadimise ajal pane seemnetest puhastatud paprikad, tomat, kooritud küüslauguküüned ja veidi kanapuljongit köögikombaini või kannmikserisse ja töötle püreeks. Lisa ülejäänud kanaleem. 

Kui kanakoivad on praetud, siis lisa praetud sibulad uuesti pannile/potti, kalla peale paprikapüree. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust. Kata pann/pott osaliselt kaanega ning hauta tasasel tulel umbes tund aega, kuni kana on läbinisti küps ja kaste paksenenud. (Kui kaste liialt paksenema kipub, siis võid veel veidi puljongit lisada). 

Enne serveerimist maitsesta roog soola-pipraga uuesti parajaks, lisa hakitud petersell ja serveeri. 

Mugandatud The Shiksha in the Kitchen blogist. Algretseptis oli kasutatud rohkem puljongit ja hiljem kastme paksendamiseks maisitärklist. Ma eelistan lihtsalt kastme redutseerimist ehk kokku keetmist.

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 19.10.2014 21:51

Maitsev toit. Kasutasin tervet kana, mille tükkideks lõikasin ja sibula asemel porrulauku. Vedelikku oli pärast tunniajast hautamist veel väga palju, nii et lõpus pidin tugevamal tulel kokku keetma.