1 kg küpseid punaseid tomateid
0.5 sibulat
2 piklikku rohelist paprikat
400 g purk konservitud purustatud tomateid (koos konservivedeliku ehk siis tomatimahlaga)
1 dl külmpressitud oliiviõli
1 toores muna
veiniäädikat või šerriäädikat
soola ja musta pipart
Pane kõik ained (st tükeldatud tomatid, sibul, paprika, oliiviõli, tomatikonserv ja toores muna*) kannmikserisse ja püreesta hästi ühtlaseks. Kurna läbi sõela.
Maitsesta veiniäädika ja soolaga. Hoia serveerimiseni külmkapis (serveerimisel võib supile lisada purustatud jääkuubikuid).
Ximena sametine gazpacho (külm tomatisupp)
Hispaanlannast sõbranna Ximena veidi teistsugune tomatisupp, mis maitseb kuumal suvepäeval eriti hästi. Gazpacho on lõheroosat värvi ja siidja tekstuuriga.