Ximena sametine gazpacho (külm tomatisupp)

Hispaanlannast sõbranna Ximena veidi teistsugune tomatisupp, mis maitseb kuumal suvepäeval eriti hästi. Gazpacho on lõheroosat värvi ja siidja tekstuuriga.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
10 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg küpseid punaseid tomateid

0.5 sibulat

2 piklikku rohelist paprikat

400 g purk konservitud purustatud tomateid (koos konservivedeliku ehk siis tomatimahlaga)

1 dl külmpressitud oliiviõli

1 toores muna

veiniäädikat või šerriäädikat

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pane kõik ained (st tükeldatud tomatid, sibul, paprika, oliiviõli, tomatikonserv ja toores muna*) kannmikserisse ja püreesta hästi ühtlaseks. Kurna läbi sõela.

Maitsesta veiniäädika ja soolaga. Hoia serveerimiseni külmkapis (serveerimisel võib supile lisada purustatud jääkuubikuid).

Nipid ja soovitused:

LISA KOMMENTAAR

Nämmu
postitatud 22.07.2008 12:25

Tegin siinset sametist gazpachot...väga mõnus oli

Mk
postitatud 26.05.2011 12:22

See supp sai väga maitsev, mõnusalt värskendav ja peen.