500-600 g veiseliha või sealiha
2,5 l veiselihapuljongit
100 g odrakruupe või riisi
1 porru
1 sibul
1 sl õli
4-5 kartulit
3-4 hapukurki
maitse järgi hapukurgileent
paar tera tavalist ja vürtspipart
Serveerimiseks:hakitud maitserohelist
hapukoort
Valmista esmalt puljong selle retsepti järgi. Sel juhul võid supi sisse panna hoopis puljongi keetmisel kasutatud liha.
Loputa kruubid või riis hoolega külma vee all, siis keeda väikeses potis soolaga maitsestatud vees pehmeks.
Koori ja tükelda köögiviljad. Kuumuta potis veidi õli, passeeri selles sibul, juurpetersell, porru, porgand. Siis lisa puljong, kuumuta keemiseni. Lisa tükeldatud kartulid ja keeda tasasel tulel, kuni köögiviljad on peaaegu pehmed.
Sega hulka keedetud kruubid või riis ning tükeldatud hapukurgid. Maitsesta supp soola-pipraga parajaks, samuti lisa maitseks hapukurgileent (rassol'i).
Serveerimisel puista supile maitserohelist (till, petersell, seller, roheline sibul) ja hapukoort.
Lauale andmisel puista rassolnikule maitserohelist ja lisa hapukoort.
Üks mu lemmiksuppe! Mida rohkem kruupe ja hapukurki, seda parem :()
Nii hea supp, et on meil menüüs 2 korda kuus. :) Kruupe panen rohkem.
Maitses nagu päris :)
Õnnestus hästi, maitsev supp.
Tõesti hea supp!
See supp maitseb nii hästi, et paneb endalt küsima: "Miks ma seda varem teinud ei ole?" Ja mis kõige tähtsam, üldse polnud keeruline teha :)
Ilus supp ja taldrik!!!
Olen pikalt hoogu võtnud, et Rassolnikut teha.. Nüüd võtsin kätte ja niiii hea sai. Petersellijuurt ei lisanud.Liha pruunistasin pisut sügaval pannil või sees ja keetsin samal pannil. Ka juurikad passeerisin võis.See ei ole kindlasti viimane kord kui seda suppi teen!
Oh, mis isu tuli pilti nähes!
mina ise teen koolis lastele ja neile ei maitse, antke uus retsept
ei maitse kindlasti. Nii on.
Kas sobib ka veise hakklihaga?
Saad maitsva hakklihaga supi, aga muuda siis keetmisaega vastavalt (hakkliha vajab väga vähe aega).
Rassolnik
Klassikaline vene köögist pärit supp sea- või veiselihaga.