Lillkapsast 'kuskuss'

Pealkirjas on "kuskuss" jutumärkides, sest kuskussi roog ei sisalda. Tegemist on riivitud lillkapsaga, mis on maitsestatud, nii et see meenutab veidi kuskussi. Süsivesikutevaene ja kiudainerikas, vegan, gluteenivaba jne. Toortoit, kuigi väga hästi võiks lillkapsa ka esmalt läbi praadida. 

Kasuta lisandina riisi või kuskussi asemel.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 keskmise suurusega lillkapsas

3-4 õhukeselt viilutatud talisibulat

1 laimi mahl

3 sl ajvar-paprikahoidist

hakitud värsket peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Jaota lillkapsas õisikuteks ja peenesta köögikombainis või riivi lihtsalt jämeda riiviga peeneks.

(Soovi korral prae lillkapsas õlis kergelt läbi, et see pehmeneks.)

Lisa hakitud talisibul, maitsesta laimimahla ja ajvar-hoidisega. Lisa ürdid, maitsesta soola-pipraga. 

Allikas: LCHF Recept, mugandatud, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 02.07.2013 12:35

Järgmisel korral praen lillkapsa esmalt õlis läbi, sest pehmemana meeldib riivitud lillkapsas lihtsalt rohkem. Mina kasutasin mahedat ajvar-hoidist, aga võib ka vürtsikamat kasutada.

Karima
postitatud 04.07.2013 09:22

päris huvitav ,ma natuke kuumutasin lillkapsast,toorena mulle nii ei jätnud mingit erilist maitset.