3 dl väikeseid makarone
300 g kuumsuitsukala (nt kuumsuitsuheiki)
1 suur õun
pool värsket kurki
3 viilu röstsaia
1 dl hakitud värsket tilli
ja sibulapealseid
Kaste:2 dl lahjat majoneesi
1 dl maitsestamata jogurtit
0.5 tl karripulbrit
soola ja musta pipart
Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna.
Puhasta kala ja haki väikesteks tükkideks. Koori ja tükelda õun ning kurk.
Sega kastme jaoks majonees ja jogurt, maitsesta soola, pipra ja karriga.
Lõika saiaviilud kuubikuteks ning rösti need kuumal pannil või praeahjus.
Sega omavahel makaronid, suitsukala, õun, kurk, hakitud till ja sibul. Kastme võid segada salati hulka või serveerida eraldi. Puista saiakuubikud salatile.
Pereköögi retsept, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
Suitsukalasalat makaronidega
Eriti kiiresti valmib see salat siis, kui osta poest juba puhastatud ja tükeldatud suitsukala.