300 g pikateralist riisi
2 lahtiklopitud muna
2 sibulat
2 punast tšillikauna õhukeste viiludena
3 sl maapähkliõli
1 kollane paprika õhukeste ribadena
2 tikkudeks lõigatud porgandit
2 sl tumedat sojakastet
4 ribadeks lõigatud talisibulat
4 sl hakitud värsket koriandrit
Kui kasutad valmiskeedetud riisi, siis läheb seda vaja umbes 600 g. NB! Päev varem keedetud riis tuleks hoolikalt maha jahutada ja külmas hoida!
Loputa riis külma jooksva vee all. Pane potti, lisa 6 dl vett ja kuumuta keemiseni. Kata pott kaanega ning hauta kõige madalamal kuumusel umbes 15 minutit, kuni vesi on imendunud. Tõsta riis madalale alusele ja lase jahtuda.
Lisa küüslauk, pool tšillist ja pool sibulast köögikombaini ja töötle ühtlaseks pastaks.
Kuumuta vokkpann. Lisa lahtiklopitud munad ja kuumuta pidevalt segades tugeval kuumusel 1-2 minutit, kuni munad on hüübinud. Tõsta munahüüve pannilt kõrvale.
Kuumuta pannil õli, lisa pannile küüslaugu-tšilli-sibulapasta ja kuumuta minut aega.
Lisa ülejäänud tšilli ja sibul, paprikaribad ja porgandiribad ja prae pidevalt segades 2 minutit.
Lisa jahtunud riis ja prae keskmisel tulel pidevalt segades 2-3 minutit.
Sega juurde sojakaste, talisibulad, hakitud koriander ja munasegu. Prae segades veel 2-3 minutit, kuni riis on täiesti läbi kuumutatud.
Maitsesta ja serveeri kohe.
Retsept on mugandatud Briti ajakirjast BBC Vegetarian (September 1999)
Vürtsikas nasi goreng köögiviljadega
Nasi Goreng ehk praetud riis Indoneesia moodi. Ideaalne viis ülejäänud pikateralise riisi kasutamiseks.