Makaroni-hakklihavorm

Vormiroa kõrvale paku värsket salatit.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
20 minutit + 1 tund ahjus
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

250 g pennet või muid makarone

300 g hakkliha

2 sibulat

1 sl õli

1 tl soola

0.5 tl musta pipart

0.5 sl kuivatatud basiilikut või punet

0.5-1 dl tšilli- või- tomatiketšupit

200 g Merevaigu sulatatud juustu või mõnda maitsestatud toorjuustu

5 dl piima

hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Keeda makaronid rohkes soolaga maitsestatud vees pehmeks, nõruta ja vala potti tagasi.

Pruunista hakkliha ja sibul õlis, lisa maitseained ja juust. Sega juurde makaronid ja piim ning vala võitatud ahjuvormi.

Küpseta 175-kraadises ahjus tund 1 tund. Kui vormiroog kipub pealt liialt kuivama või pruunistuma, siis kata vorm fooliumiga.

Puista valmis vormiroale peterselli ning serveeri värske salatiga.

Loe veel:

Pereköögi retsept. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

H
postitatud 07.05.2009 05:01

Perele täitsa meeldis. Pisut rammusavõitu roog, seega värske salat kindlasti kõrvale! Ma kasutasin umbes 500 g kalkunihakkliha ja pisut rohkem ketshupit kui retseptis kirjas.

Liina
postitatud 13.05.2010 13:37

Maitsev :)

Pille
postitatud 26.03.2020 15:46

Liina saadetud foto ka:

H
postitatud 14.06.2013 12:06

Kas peab kõik ketshupid, piimad jne kokku segama ja siis peale kallata ?

Hexy
postitatud 01.03.2014 22:44

Maitsev roog. Kuna mul sulatatud juustu ei olnud tegin tibake teistmoodi, selle asemel panin 4dl piima ja 1muna ja riputasin vormiroale riivjuustu.