250 g pennet või muid makarone
300 g hakkliha
2 sibulat
1 sl õli
1 tl soola
0.5 tl musta pipart
0.5 sl kuivatatud basiilikut või punet
0.5-1 dl tšilli- või- tomatiketšupit
200 g Merevaigu sulatatud juustu või mõnda maitsestatud toorjuustu
5 dl piima
hakitud värsket peterselli
Keeda makaronid rohkes soolaga maitsestatud vees pehmeks, nõruta ja vala potti tagasi.
Pruunista hakkliha ja sibul õlis, lisa maitseained ja juust. Sega juurde makaronid ja piim ning vala võitatud ahjuvormi.
Küpseta 175-kraadises ahjus tund 1 tund. Kui vormiroog kipub pealt liialt kuivama või pruunistuma, siis kata vorm fooliumiga.
Puista valmis vormiroale peterselli ning serveeri värske salatiga.
Pereköögi retsept. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Perele täitsa meeldis. Pisut rammusavõitu roog, seega värske salat kindlasti kõrvale! Ma kasutasin umbes 500 g kalkunihakkliha ja pisut rohkem ketshupit kui retseptis kirjas.
Maitsev :)
Kas peab kõik ketshupid, piimad jne kokku segama ja siis peale kallata ?
Maitsev roog. Kuna mul sulatatud juustu ei olnud tegin tibake teistmoodi, selle asemel panin 4dl piima ja 1muna ja riputasin vormiroale riivjuustu.
Makaroni-hakklihavorm
Vormiroa kõrvale paku värsket salatit.