Tort 'La Dolce Vita'

Lihtne vahukooretort, mille teevad eriliseks iirisetäidisega Daim-kommikesed ja karamellikaste.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Biskviit:

4 muna

1,25 dl suhkrut

1 dl nisujahu

1 dl kartulitärklist

1 tl küpsetuspulbrit

Peale ja vahele:

4 dl vahustatud 35% rõõska koort

2-3 pakki Daim kommikesi

karamellkastet (nt Schwartau)

jahtunud kohvi tordipõhja niisutamiseks

Valmistamine

Vahusta munad suhkruga, lisa jahu ja küpsetuspulber. Kalla biskviittainas võitatud 24 cm läbimõõduga ahjuvormi.

Küpseta 180kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni biskviit on küpsenud ja pealt kuldne.

Lase vormis jahtuda, siis lõika tainas 2 või 3 kettaks, niisuta külma kohviga. Kihtide vahele ja peale määri vahustatud koort ja Dajm-šokolaadi tükikesi*.

Peale vala karamellkastet ja serveeri.

Nipid ja soovitused:

Loe veel:

Pille: "Retsepti sain 1995. aastal Turu Ülikooli rootsikeelse Inimõiguste Instituudi sekretäri Harrieti käest."

LISA KOMMENTAAR

Sirli
postitatud 15.02.2008 16:37

Lihtne aga väga,väga maitsev tort!