Tai kanakebabid

Serveeri hautatud aedviljaseguga, juurde paku jogurtikastet.

Joogiks sobib vesi, õlu või poolkuiv valge vein.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

8 kanafileed

8 sibulat

2 rohelist paprikat

8 kirsstomatit

3 sl õli

Marinaad:

2 sl sojakastet

2 sl värsket apelsinimahla

2 sl mett

1 sl riivitud värsket ingverijuurt või 1 tl ingveripulbrit

soola ja musta pipart

2 purustatud küüslauguküünt

Kaste:

4 dl maitsestamata jogurtit

purustatud küüslauku

4 sl hakitud maitserohelist

Valmistamine

Valmista kaste ja hoia kebabide valmimiseni jahedas.

Sega suures kausis marinaadiained, lisa tükeldatud kanafileed ja lase umbes 30 minutit maitsestuda.

Lõika paprikad kanapaladega ühesuurusteks tükkideks.

Lüki marineeritud kanatükid vaheldumisi sibula ja paprikaga grillvarrastele.

Iga varda otsa pane kaunistuseks kirsstomat ja piserda vardaid õliga. Grilli kebabid, pöörates neid vaid üks kord.

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta nt tamari sojakastet. 

Loe veel:

Retsept ilmus Eesti Päevalehes 29.4.2000, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 07.12.2011 13:21

Tai kanakebabidesse läks meelest panna küll paprika, kuid maitset see ei rikkunud. Väga hea kana sai. Sibulat panin kõvasti vähem.

Pille
postitatud 10.04.2021 17:40

Üllekas on saatnud sellise pildi:

Ilse
postitatud 11.04.2021 18:45

Mul läks ka paprika meelest:) Väga hea sai.