Hõõru toasoe või ja suhkur kohevaks, siis klopi ükshaaval sisse munad (seda on hea teha miksriga).
Sega eraldi kausis jahu, mooniseemned, vanillisuhkur, kaneel, ingver ja küpsetuspulber. Sega kuivained muna-suhkru-võivahu hulka vaheldumisi kõrvitsapüree ja piimaga.
Sega tainas õrnalt ühtlaseks, siis kalla võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi.
Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 60 minutit. Kontrolli keeksi küpsust puutikuga.
Lase vormis jahtuda, siis kaunista soovi korral glasuuriga.
Nipid ja soovitused:
Kui soovid, võid keeksi valmistada ka hapupiima/keefiriga - sel juhul asenda küpsetuspulber söögisoodaga.
Idee on Soome ajakirjast MAKU, kus kook oli kaetud sulatatud valge šokolaadiga. Nami-Nami perenaine Pille Petersoo kirjutab: "Vähendasin suhkru kogust ning kasutasin hapupiima-sooda asemel piima ja küpsetuspulbrit. Meile väga meeldis; järgmisel korral katan toorjuustuglasuuriga."
Mooniseemnetega kõrvitsakeeks
Kõrvitsakeeksi valmistamiseks on vaja kõrvitsapüreed. Keeksi võib katta nt sulatatud valge šokolaadiga või siis hoopis toorjuustuglasuuriga.