Lõika sibulad viiludeks, koori küüslauguküüned. Pane sibulaviilud ja küüslauguküüned suurele ahjupannile. Tõsta lambaliha sibulatele-küüslaukudele ning nirista peale granaatõunasiirup, puista peale jahvatatud koriandriseemned ja vürtsköömned ning veidi meresoolahelbeid.
Kalla ahjuvormi vesi ning kata kogu vorm fooliumiga. Pane 220-kraadisesse ahju ning keera kuumus kohe 160 kraadi peale. Küpseta 3,5-4 tundi, kuni liha on hästi pehme.
Lamba abatükk paikneb esiosas ning on konditustamiseks üks keerulisemaid tükke. Abatükk sisaldab enam rasva, mis tagab mahlakuse
Kõige sagedamini kasutatakse kondiga abatükki (umbes 3 cm paksuste lõikudena), mis sobib hautamiseks, küpsetamiseks, praadimiseks ja raguuks. Samuti võib kondiga või kondita abatükki grillida (nt šašlõkina). Šašlõkk ei pea alati olema kondita lihast – üsna edukalt annab seda teha ka suuremast kondiga lihalõigust ning küpsetada näiteks grillresti peal.
Kui poest granaatõunasiirupit ei leia, siis valmista ise. Sega potis 350 ml granaatõunamahla, poole sidruni mahl ja 2 sl suhkrut ning keeda tasakesi kokku, kuni potis on u 75 ml granaatõunasiirupit.
Kui kasutad pöördõhuga ahju, siis on temperatuurid vastavalt 200 C ja 140 C.
Retsept on mugandatud Briti ajakirjast BBC Good Food (October 2011, Persian lamb with pomegranate molasses). Pildi tegi Laura Laanjärv.
Pärsiahõnguline ahjulammas granaatõunasiirupiga
Ahjus küpsetatud noorlamba abatükk (terve ja kondiga) koos magusmõrkja granaatõunasiirupi ja lõunamaiste vürtsidega.