Kartulipuder oliiviõliga

Kartuliputru ei pea sugugi alati piima ja võiga valmistama, nagu eestlastel kombeks, vaid seda võib valmistada ka oliiviõliga. Siis sobib kartulipuder ka laktoositundlikele ja veganitele.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

kartuleid

vett

külmpressitud oliiviõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori kartulid ja lõika neljaks (suured kartulid siis veelgi väiksemaks). Pane soolaga maitsestatud keeva vette ning keeda 15-20 minutit, kuni kartulid on täiesti pehmed.

Nõruta enamus kartulikeeduveest (osa jäta alles). Hõõru kuumad äsjakeedetud kartulid läbi peene metallsõela. Lisa natuke kartulikeeduvett, et saad parajalt pehme pudru. Sega juurde maitse järgi oliiviõli, samuti soola-pipart.

Serveeri nagu tavalist kartuliputru.

Pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

Riinu A. R.
postitatud 13.04.2017 07:29

Alguses ei uskunud, et sellest võib asja saada. Aga tegin ära, kasutasin light oliiviõli ja tuli väga väga maitsev. Hulka segasin veel praetud sibula ja seened.

Riinu A. R.
postitatud 13.04.2017 07:32

Minu pudru.

Ilse
postitatud 02.11.2017 15:10

Üllatavalt maitsev sai. Ma tampisin ikka pudrunuiaga ja musta pipart ei lisanud, panin valget ;)

Kybarsepp
postitatud 02.02.2021 10:28

Oliiviõliga kartulipuder oli mõnus ja natuke teise maitsega!