Kartuliputru ei pea sugugi alati piima ja võiga valmistama, nagu eestlastel kombeks, vaid seda võib valmistada ka oliiviõliga. Siis sobib kartulipuder ka laktoositundlikele ja veganitele.
Koori kartulid ja lõika neljaks (suured kartulid siis veelgi väiksemaks). Pane soolaga maitsestatud keeva vette ning keeda 15-20 minutit, kuni kartulid on täiesti pehmed.
Nõruta enamus kartulikeeduveest (osa jäta alles). Hõõru kuumad äsjakeedetud kartulid läbi peene metallsõela. Lisa natuke kartulikeeduvett, et saad parajalt pehme pudru. Sega juurde maitse järgi oliiviõli, samuti soola-pipart.
Alguses ei uskunud, et sellest võib asja saada. Aga tegin ära, kasutasin light oliiviõli ja tuli väga väga maitsev. Hulka segasin veel praetud sibula ja seened.
Kartulipuder oliiviõliga
Kartuliputru ei pea sugugi alati piima ja võiga valmistama, nagu eestlastel kombeks, vaid seda võib valmistada ka oliiviõliga. Siis sobib kartulipuder ka laktoositundlikele ja veganitele.